5/23/2012

Működik-e a DWTS-átok?

Az Államokban kedd este befejeződött az ott felettébb népszerű sorozat, a Dancing With the Stars 14. évadja. Ahol a győztes pár férfitagja, Donald Driver személyében ismét az NFL-ből érkezett.

A műsor, ami - számunkra teljesen értelmetlen módon igen népszerű (volt Magyarországon is) - abból áll, hogy van egy profi táncos, esetünkben a mutatós Peta Murgatroyd, aki kap maga mellé egy a parketten nem egészen otthonosan mozgó celebet. A mi történetünkben a Green Bay Packers kiválóságát, Donald Drivert.

Driver és Murgatroyd, a boldog győztesek (fotó: hollywoodreporter.com)
A többi ismert. A résztvevők több-kevesebb sikerrel küzdenek egymással és nem utolsó sorban önmagukkal. Majd a bírák és a nézői voksok döntenek arról, hogy ki nyerje el a  gigantikus, fényes - milyen más is lehetne? - kristálygömböt és az ezzel járó nem csekély méretű elismerést.  

A DWTS népszerűségére bizonyíték, hogy még Scott Walker, Wisconsin kormányzója sem volt rest azonnal kitweetelni egy kis gratulációt a kiváló WR-nek. Mondjuk az, hogy valakinek a sikerében megfürdőzünk nem áll messze egyetlen politikustól sem. Legyen az, az óceán bármely oldalán is. Majd augusztusban nézzék meg az olimpiai bajnokaik mellett furakodó hazai politikusokat!

Amúgy az ABC-n 2005 óta futó vetélkedőben nem Driver volt az első sportoló. Volt itt már celebritásként Apolo Ohno gyorskorcsolyázó, vagy éppen Helio Castroneves IndyCar-versenyző is. Viszont egyik sportág sem volt olyan sikeres, mint a football. Ugyanis a 3. évadot a Dallas Cowboys és Arizona Cardinals egykori RB-je, Emmitt Smith, míg a két szezonnal ezelőttit pedig a Pittsburgh Steelers legendája, Hines Ward nyerte meg.
A kerülendő példa: Ward (steeleraddicts.com)
Az már más lapra tartózik, hogy Driver és Ward esetében kísértetiesen sok a hasonlóság. Azon kívül, hogy mindketten megnyerték ezt a versenyt, azonos poszton játszottak, nyertek már bajnoki aranygyűrűt is (igaz a kohászosnak kettő is van az ujján), bőven 30+-ok voltak a DWTS alatt, s mindketten a klubhűség példájának számítanak a ligában, hisz csak egy-egy csapatban tolták le nem is rövid pályafutásukat. Innentől azonban biztos szeretne különbözni Driver, hisz miután a Steelers WR-je megnyerte a táncparkett ördöge címet, olyan pocsék szezont produkált a tavalyi évben, hogy idén be is jelentette visszavonulását.
Halkan megjegyeznénk, hogy Driver februárban már a 37. gyertyát is felrakhatta a tortájára. Csak aztán nehogy ő is búslakodva hagyja oda a Packset jövő február környékén!

Alább az ABC összefoglalója nézhető meg:



Akinek meg kedve van további videókat néznie az évadból, itt megteheti. Fene a gusztusát!