7/31/2012

Egy újabb Dream Team lesz 2016-ban?

Érdekes cikk jelent meg tegnap az NFL honlapján Michael Lombardi tollából.

A szerző eljátszogatott a gondolattal, hogy ha az istenek, no meg a NOB is úgy akarja, hogy az amerikai foci ott legyen a következő olimpiai játékokon, akkor ki is képviselné az Egyesült Államok csapatát. Sőt ebben az esetben ismét nem állunk túl messze a valóságtól, ha használjuk a "Dream Team"-jelzőt. Sőt!
Holott ezt a jelzőt a Philadelphia Eagles tavaly már megelőlegezte magának. A kiváló szakember vitaindító cikkében nem is állta meg, hogy ne fricskázza meg őket.


Az NFL Network szakértője elsősorban váteszi képessége és játékosok életkori adatait vizsgálgatva állította össze csapatát. Lehet vele egyetérteni, vagy akár vitatkozni. Az azonban tény, hogy a már valóban csermelyléptékű időt, ami hátramaradt az off-season-ből - a Hall of Fame Game-ig vissza -, azt e lista kicsemegézésével nagyjából ki is lehet tölteni.

Na, és akkor nézzük a listát:
QB: Cam Newton, Carolina Panthers (kvalitásai méltók az olimpia színpadára)
RB: Trent Richardson, Cleveland Browns (szép karriert jósol neki a szakember)
TE: Rob Gronkowski, New England Patriots (örökös ProBowler?)/ Jimmy Graham, New Orleans Saints (ritka sportos és elmés játékos)
OT: Nate Solder, New England Patriots (mérete és sebessége révén ott lenne a helye Rióban)/ Tyron Smith, Dallas Cowboys (sokoldalúsága szó szerint értendő)
OG: Amini Silatolu, Carolina Panthers (a defense rémálma)/ Brandon Brooks, Houston Texans (az idei Scouting Combine kimaradt a számára Rió azonban meglenne)
C: Maurkice Pouncey, Pittsburgh Steelers (cserepartnere meg az ikertesója, Mike lehetne)
WR: Mike Wallace, Pittsburgh Steelers (vajh csapattársak lesznek még akkor?)/ A.J. Green, Cincinnati Bengals (már most is a posztja egyik legjobbja, mi lesz addig?)
P: Bryan Anger, Jacksonville Jaguars (talán nem véletlenül draftolta a 3. körben a Jaguars)
KR: Jacoby Ford, Oakland Raiders (nemcsak gyors, hanem veszélyes visszahordó is)
DE: Jason Pierre-Paul, New York Giants (az olimpiai csapat leendő kapitánya)/ Chandler Jones, New England Patriots (Mr. Lombardi "kis" kedvence)
DT: Ndamukong Suh, Detroit Lions (ha indulataiból kicsit visszább vesz, határ a csillagos ég)/ Marcell Dareus, Buffalo Bills (lenyűgöző start és hasonló folytatás)
OLB: Von Miller, Denver Broncos (hosszú évekig elnézhetjük rettenetes szemüveggyűjteményeit, annyit fog szerepelni)/ Aldon Smith, San Francisco 49ers (ugyanaz, mint az előbb, szemüvegek nélkül)
MLB: Patrick Willis, San Francisco 49ers (már most posztja egyik legkiválóbbika)
CB: Patrick Peterson, Arizona Cardinals (minden téren kiváló)/ CB: Jimmy Smith, Baltimore Ravens (személye garancia lehet a baltimore-i hagyományok folytatásának)
S: Louis Delmas, Detroit Lions (a WR-ek rémálma)/ S: Mark Barron, Tampa Bay Buccaneers (teljesítménye már hatással lesz az idei Bucsra is)
K: Matt Prater, Denver Broncos (akkori 32 évével a csapat doyenje, de még akkor is képes lesz puntolni)


El lehet tenni ezt az írást, és ellenőrizni, a '16-os ProBowl-kerettel, hogy Mr. Lombardi tévedett-e. Ugyanis, sajna a NOB Rióban még csak a rugbyt engedi a színpadra.

(fotók: thepowerplayermag.com; wikipedia.org)