10/23/2012

Ozzie-nak kitelt Miamiban

A Miami Marlins kedden bejelentette, hogy megválik a csapat managerétől, Ozzie Guillentől. Elnézve a dél-floridai alakulat idei statisztikáját, azt mondhatjuk, ez nem olyan nagy meglepetés.

Larry Beinfest, a Marlins egyik vezetőszemélyisége állt ki a sajtónyilvánosság elé, és tette közzé, hogy "A csalódást keltő 2012-es szezon után, alapos megfontolás után - (tegyük azt gyorsan hozzá, hogy az már hónapokkal ezelőtt világossá vált, hogy a Postseason csupán csak álom lehetett Miamiban) - úgy döntött a csapat, hogy nem tart igényt Guillen további szolgálatára."

Az idei évnek hatalmas reményekkel vágott neki a Marlins. Kezdjük azzal, hogy áprilisban megnyílt a 634 millió $-ból majd 3 év alatt felhúzott Marlins Park. Miközben persze a csapatépítés is folyt ezerrel: megszerezték a tavalyi holtszezon leginkább keresett szabadügynökét, Jose Reyest, a Mets egykori shortstop-ját; vagy éppenséggel megemlíthetjük a két kiváló pitchert is, akiket szintén Floridába csábítottak: Mark Buehrle-t, és Heath Bellt.

Ozzie nem fog büszkén visszatekinteni Miamira (fotó: AP)
 Mindezek ellenére igencsak kiábrándító szezont tudtak maguk mögött a fiúk: 69-93-as mérleg elég is volt a National League East utolsó helyére. Ezért is volt meglepő, hogy nem kötöttek azonnal útilaput Señior Guillen talpa alá. Aki amúgy kilenc esztendeje koptatja az MLB kispadjait és mérlege e kevésbé dicső szezon után is pozitív (747-710), köszönhető annak, hogy az előző állomásán, a White Sox-nél lehúzott nyolc év alatt még a World Series-t is sikerült bezsebelni 2005-ben.

Beinfest azt is leszögezte, hogy a menedzsment azonnal nekiállt az új menedzser keresésének, aki reményeik szerint "helyreállítja a győzelmi kultúrát" a klubnál. Sok sikert kívánunk mindehhez, lesz vele dolga a befutónak. Az fix.

(forrás: mlb.com)