5/29/2012

Duncan maradni akar San Antonióban

Tim Duncant, a San Antonio Spurs erőcstárát/centerét nem érdekli a július 1-jén induló szabadügynök-piac. A veterán játékos kijelentette, hogy ott kívánja befejezni a pályafutását, ahol el is kezdte.

A Yahoo! Sports-nak adott interjúban kijelentette, hogy nem fog sehova máshová igazolni. "Itt maradok. Az életem a Spur." - hangzott az ellentmondást nem igazán tűrő kijelentés. Mindemellett azt is leszögezte, hogy szerinte 1-2 szezont még simán elbírna a palánkok alatt.

A 2.11 m magas, kb. 115 kg-os csatárt az 1997-es draft 1/1-ként szerződtette a Spurs. Idén az alapszakaszban 15.4 pont/9.0 lepattanós átlagot produkált. A tavalyi 13.4/8.9-es mélypont után. Mindezt megtetézte a Playoffban, hisz ott - eleddig - 17.4/9.2-re tornázta fel.

Talán nem is véletlen, hogy a Spurs a rájátszás első két fordulójában egyaránt söpréssel, azaz 4-0-ás összesített eredménnyel ment tovább előbb a Utah Jazz, majd a Los Angeles Clippers ellenében. A konferenciadöntőben pedig ma kezdődik a második felvonás. Egyelőre itt is 1-0-ra állnak az Oklahoma City Thunder ellen.

A 2007-es siker idején, Tony Parkerrel (fotó: usatoday.com)
A sorozatban 19 győzelmet számláló texasi alakulatnál természetesen nem elhanyagolható szerepet játszanak csapattársai is, mint pl. az argentin Manu Ginobili, vagy a francia Tony Parker. Ugyanakkor a sikerből bőven kivette részét a - többek között - 4x bajnok, 2x MVP, 13x All-Star - s ez a lista gyakorlatilag felsorolhatatlan - játékos.

Vagyis elképzelhető, hogy a vezetőség is a hosszabbításon gondolkodik. Ebben nagy szerepe lehet annak, ha sikerül újabb bajnoki gyűrűt szerezni. Ez lehet az extramotiváció az immár 36 éves játékosnak, akit nevezhetünk a klubhűség mintaképének is.