5/29/2012

Nem került szégyenpadra a Cubs

Az elmúlt játéknap az MLB-ben leginkább a pitcherekről szólt. Na, meg a Chicago Cubsról. 

A Los Angeles Angels egyik legnagyobb értéke, Jered Weaver kénytelen volt az első inningben elhagyni az anaheimi pályát, a New York Yankees elleni hétfő esti derbin. Mindösszesen egy pitchre volt képes.
A klub a mérkőzés után bejelentette, hogy kiválósága kisebb hátsérülést szenvedett a meccs korai szakaszán. Azt is hozzátették, hogy megvárják a keddi MRI- és röntgeneredményeket, s azután döntenek arról, hogy sérültlistára kerül-e dobójátékos.
Viszont elég félelmetesen hangzott az, amit a játékos a meccs után az AP-nek elmondott. "Sosem éreztem korábban ilyent. Olyan volt, mintha valaki hátulról leszúrt volna". 
Amúgy az igen izgalmas és színvonalas mérkőzést az utolsó játékrészben az egész este remekül teljesítő Mark Trumbo (3-5, HR, 2 RBI, 1K) döntötte el. 9-8-ra megnyerve azt. Azaz jól sikerült a 10 meccses idegenbeli sorozat után a visszatérés az Angel Stadium of Anaheimbe. Kivéve Weavernek.

Chris Sale, a helyi srác (fotó: AP)
Chris Sale, a Chicago White Sox pitchere (rész)történelmet írt. Ugyanis megközelítette a klub franchise-rekordját. 15 strikeout-ot érve el hétfőn este. Vagyis annyi ütőjátékos sikerült eredménytelenül leültetni. Amúgy a rekordot 1954-ből Jack Harshman tartja, aki a Boston Red Sox ellen 16 hittert parancsolt le a pályáról.
Sale-nek nagy szerepe volt abban, hogy a Tampa Bay Rays ellen 2-1-re megnyert meccsel, zsinórban a 6. győzelmét is megszerezhette csapata.
A meccs után a közeli, Lakelandből származó Sale arról beszélt, hogy a hétfői nap igencsak speciális volt a számára. "Nagyon szép nap ez. Különösen abban a tekintetben, hogy Rays-szurkolóként errefelé cseperedettem fel".
Hogy mégis történelmi tettnek bizonyult Sale hétfői performance-sza, az azért mondható el, mert a Rays hazai pályáján, a Tropicana Fielden korábban még senkinek sem jött össze 15 strikeout. Mindez egy Rays-szurkolóként! Igaz egy másik csapat tagjaként.

Közben a másik chicagói alakulat, a Cubs elkerülte, hogy az idei szezonban ő vezesse a legtöbb sorozatban elveszített meccsel rendelkező csapatok nem túl dicsőséges listáját. Hiszen a Wrigley Fielden megtört az átok, és 12 zsinórban elveszített meccs után, sikerült legyőzniük a San Diego Padrest 11-7-re.
Gyakorlatilag végig magabiztosan, vezetve Randy Wellsszel (1-1) és Starlin Castroval (2-5, HR, 3 RBI) az élen sikerült elkerülni az újabb kudarcot.
Vagyis az idei szezonban a Kansas City Royals-szal egyetemben vezetik a sorozatban elveszített meccsek listáját. Pontosan egy tucat vesztéssel. 

A legjobb helyen ért véget a negatívsorozat (fotó: boston.com)