5/28/2012

Nick Fairley újra lakat alatt

Úgy látszik a Detroit Lions az NFL ügyeletes rosszfiúk-alakulat. Ismét egyikük, Nick Fairley szerepelt a rendőrségi hírekben. Az elmúlt két hónapban immár másodjára.

A Lions defensive tackle-je, Nick Fairley újra le lett tartóztatva. Szülő- és lakóállamában, Alabamában került ismét rendőrségi fogdába. Az állami rendőrség beszámolója szerint a 24 éves NFL-játékos vasárnap hajnali órákban kb. 100 mérföld/óra (~160 km/h) sebességgel száguldozott Mobile County-ban Cadillac Escalade-jével.

Amit tetézettel azzal, hogy megpróbált kitérni a rendőrség elől, amikor azok megpróbálták megállítani. Mindezt csak komoly üldözés árán sikerült megtenni. Fairley-t ezután őrizetbe vették. Egy helyi TV-csatorna állítása szerint gondatlan vezetés és a biztosítás körüli bonyodalmak miatt 1750 $-os büntetést szabtak ki rá.

Fairley legutóbb akkor került rács mögé, na meg a figyelem középpontjába, amikor április 3-án Mobile-ból bejelentés érkezett a helyi rendőrségre egy magáról megfeledkezett Escalade-gyorshajtóról. Mint kiderült, a Lions üdvöskéje lépett vastagon a gázpedálra. Miután a rendőrök megállították - tetézve a bajt -, kocsija átvizsgálása során marijuanra bukkantak benne.

Szép reményekkel telve a '11-es drafton (fotó: bleacherreport.com)
Fairley-nak nagyon nagy szerepe volt abban, hogy 2011-ben az Auburn Tigers nyerte a BCS National Championship-et. Ezért szinte természetes volt, hogy a tavalyi drafton az első körben került terítékre. A Lions örömmel fogadta a fiatal reménységet, de rookie-évében egy komolyabb lábsérülés miatt mindösszesen 10 meccsen tudott szerepelni (11 tackle-t és 1 sacket prezentálva).

Bill Keenist a Lions sajtósa egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket, a játékos ügynöke pedig elérhetetlennek bizonyult az Associated Press munkatársai számára.

Mindenesetre a Lions renoméjának már az sem tett jót, hogy május elején a másik '11-es, 25. pickes draft, Mikel Leshoure RB-t Michiganben kapták el marijuana birtoklás miatt. Komoly PR-munka elé nézhetnek a detroiti klub sajtómunkásai, hisz a pályán mindenki Ndamukong Suhék durválásáról beszél, azon kívül, meg úgy tetszik az újoncokról.