5/10/2012

Stadionláz az NFL-ben

A Vikings után a Rams is újítana stadiontéren. Suggs és Freeman kellemetlenségei. Végre valaki ki merte mondani, hogy helyesek voltak az eltiltások. NFL-hírek röviden.

A nap híreinek egy része a stadionokhoz kapcsolódik. Az állami és városi tanács is hozzájárult, hogy a Vikings felépíthesse új stadionját, megelőzve ezzel a franchise esetleges LA-be való hopponálását. Azért még nem lélegezhettek fel totálisan a helyi hívek, mert 973 millió $-os üzlet körül még nem zárult le minden vita. Ahogy az egy ilyen giga-mega beruházásnál meg szokott esni.
S egy újabb stadion-tervről olvashattunk a FOX honlapján. Ezek szerint a Rams is megirigyelte az északiakat, igaz ők kiegyeznének egy kisebb korrigálással is: az Edward James Dome-ot nyitható-zárható tetőszerkezettel látnák el. Ez kijönne cirka 200-300 millió $-ból.

Suggs még egy ideig civilben (fotó: sports.yahoo.com)
Charlotte-ban egy specialista megműtötte Terrel Suggst a Ravens kiváló LB-jét, aki mai napig nem egészen tisztázott körülmények között szakította el Achilles-inát (ugyebár előbb arról lehetett hallani, hogy kosarazás közben, majd jött a közlemény, hogy a klub előírásainak megfelelő tréning során történt a baleset). Mindegy is, a lényeg az, hogy úgy néz ki, hogy mégsem ugrott az egész szezon. Sőt Suggs már legkésőbb novemberben szeretne csatlakozni csapattársaihoz.

A Buccaneers eddig csak ígéretnek tűnő, bár abból nem túl sokat megvalósító QB-je, Josh Freeman újra súlyproblémákkal küszködik. A kicsit mindig is pufóknak tűnő irányító a klubja által előírt fogyókúrával gyötri a testét itt az off-season vége felé, hogy minél jobb formába keveredjen.

Végül ismét egy kis bounty-botrány. Az NBC nfl-es honlapja idézte azt a nyilatkozatot, amit Larry Fitzgerald, a Cardinals kiválósága tett Rich Eisen műsorában. Itt azt találta mondani, hogy szerinte helyesen döntött Roger Goodell az eltiltásokkal. Személy szerint sajnálja, hogy a srácok elbukják (rész)fizetésüket, de szerinte valahol megálljt kell parancsolni ennek az őrületnek.
Azt mi is hozzátennénk, hogy Junior Seau halála nyomán fellángolt vita során valamelyik médiában még az is elhangzott, hogy a football végét is jelentheti ez a sok komolynak tűnő fejsérülés. Azaz, mivel ezt senki nem szeretné, ezért úgy véljük, hogy az arizonai WR-nek ebben az esetben teljesen igaza van. Sőt! 

Egy nem túl sportszerű Saints-es momentum a tavalyi szezonból: