5/23/2012

Új, elnöki QB Chicagoban? A nap képe#1

Na, nem egészen. Csak az van, ha az ember történetesen az Egyesült Államok elnöke, akkor azért van egy-két olyan dolog, amit más földi halandóval ellentétben megtehet. Hogy például, kedvenc football-csapata stadionjának szent gyepén eleresszen egy-két rakétát.

Az Államokban köztudomású, hogy Barack Obama, a sorban a 44. elnök elsősorban kosárlabda-fan, másodsorban meg roppant elkötelezett lokálpatrióta. Azaz minden major ligában a legnagyobb illinoisi város csapatainak szorít (legyen az a Bulls, vagy épp a Cubs, stb.). Az NFL-ben meg természetesen a Bearsnek.

Vagyis a klub egyik rajongójának megadatott vasárnap este az, ami számos társának valószínűleg sosem fog: a NATO-munkavacsora után az ikonikus Soldier Field gyepén dobálhatott egy-két labdát. Arról nincs hírünk, hogy az egyéb állam- és kormányfők közül valaki kapta-e el passzát, vagy esetleg egyenesen a Bears új szerzeményét, Brandon Marshallt vette-e célba.

A draftolatlan újonc, Obama (fotó: chicago.cbslocal.com)

Mondjuk abból kiindulva, hogy egy balkezes QB mindig aranyat ér, hisz ellene felállni defensenek maga a rémálom. Ugyanis mindent más irányba csinálnak. Arról nem is beszélve, hogy a balkezesek állítólag sokkal kreatívabbak. Lehet, hogy ha majd Obama visszavonul a politikától, akkor ajánlatot kap a Bearstől.

Mindenesetre a Fehér Ház hivatalos fotósának, Pete Souzának képe egy gondolatkísérletre ösztönzött minket. Kíváncsiak lennénk arra, hogy vajon Jay Cutler hogyan mutatna egy NATO ülésen!?