5/23/2012

Piszkos dolgok Miamiban

Mikor Larry Bird, az Indiana Pacers elnöke a The Indianapolis Starban simán lepuhányozta játékosait, bizonnyal nem arra gondolt, hogy nem vették fel a Miami Heat által eléjük dobott kesztyűt.

Nyilvánvalóan Bird azért fakadt ki, mert a Danny Grangerék egy jókora pofonba álltak bele kedd este Floridában. A csúfos 115-83-as égéssel nemcsak elbukták az ötödik meccset, hanem ismét kedvező pozícióba segítették a korábban igencsak sebezhetőnek tűnő All-Star alakulatot. Igaz a 3-2-es összesítés még nem a világ vége, de - ha lesz egyáltalán - a 7. meccs nagyon nehéznek ígérkezik az American Airlines Arenaban. Mármint, ha tényleg sor kerül arra.

Jones és Wade kemény, de még tiszta küzdelme (fotó: nba.com)
Az, viszont elképzelhető, hogy azon nem fog szerepelni Dexter Pittman, mert ritka alattomos ütést vitt be az indianai Lance Stephensonnak. Mindösszesen 19.4 mp volt hátra a meccsből, már rég a cseresorok voltak a pályán, amikor a 2010-ben draftolt floridai center egyszerűen leütötte a vendégek rookie guardját. A lenti felvételen pontosan látszik, hogy a nagytermetű Pittman alig várta, hogy Stephenson irányába szálljon a labda, s bepuncsolhasson neki egyet. Az öröme megvolt, de, hogy eltiltás lesz a vége, az tuti. Lásd Metta World Peace ámokfutásának következményeit.

Mindez feltehetően - egyezményes - megtorlás volt az újonc irányába. Történt ugyanis, hogy a 3. meccsükön - amikor látványosan szenvedő Heat 94-75-ös vereséget szenvedett - állítólag tiszteletlen gesztusokat tett LeBron James irányába. Feltehetőleg ezt a tiszteletlenséget kívánta megtorolni Pittman. 

Amúgy a meccsen többször is elszabadultak az indulatok. Dwyane Wade a meccs utáni sajtókonferencián is szép kis tapasz fedte a jobb szeme feletti sebet, amit Tyler Hansbrough ejtett rajta. Igaz ez is meg lett bosszulva, hisz pillanatokkal később Udonis Haslem úgy megtorolta az előbbi sérelmet, hogy az indianai erőcsatárnak a meccs után kilenc öltéssel kellett összevarrni a homlokát. Feltehetőleg Haslemre is vár 1-2 meccses eltiltás.

Mindenesetre láttunk már tisztább meccset is az NBA-ben.

Alább látható Pittman durvulása: