5/24/2012

Valami jelentős dolog készülődhet Orlandoban

Valami tektonikai mozgásnak kell lennie Florida középső, szárazföldi részén. Másként nem magyarázható, hogy a rég elszállt Magic a főtéma az NBA-ben, amikor nyugaton a konferenciadöntőre összpontosítanak, keleten meg vérre menő elődöntők zajlanak.

Alig pár napja került először a figyelem középpontjába az Orlando Magic alakulata. Ugyanis hétfőn 5 év után  eltanácsolták a vezetőedzőt, Stan Van Gundyt. Meg úgy pluszban Otis Smitht, a csapat General Managerét is.  

A jövendőbeli GM? (fotó: forbes.com)
S akkor robbant az újabb kommunikációs bomba. Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva söpört végig az amerikai sportsajtón a hír, hogy az így megüresedett ügyvezető igazgatói poszt jelöltjei között ott van Shaquille O'Neal is! 

Ha abból indulunk ki, hogy Shaq 1992-96 között már megfordult az egyesületnél, akkor nem is olyan elképzelhetetlen, hogy visszatérjen. Mint GM. Ha ez megvalósul, akkor abban annak is lehet nem kis szerepe, hogy a vezetők így látnak esélyt maradásra bírni az igencsak elkívánkozó Dwight Howardot. Nem utolsósorban azért, mert nem titok, hogy közötte és O'Neal között valódi baráti kapcsolat van.  

Howardnak amúgy is talán illene maradnia, mert egyértelmű, hogy Van Gundy is ezért került lapátra. Mivelhogy nem volt egészen harmonikus közöttük a kapcsolat. Az meg már csak érdekesség, hogy anno Shaq is megfordult Van Gundy irányította Miami Heatben, s közöttük sem volt teljesen felhőtlen a viszony. 

S ha igaz az ESPN értesülése, hogy mindeközben a Magic élénken érdeklődik a Boston Celtics jelenlegi edzője, Doc Rivers iránt is, na, akkor tényleg elégedetten csettinthetnek az orlandoi szurkerek! 

Gyakorlatilag csak a logó nem fog változni (wikipedia.org)