5/22/2012

A Warriors 2017-ben San Franciscoba költözik

A Golden State Warriors tulajdonosai, Joe Lacob és Peter Guber, San Francisco polgármesterével, Ed Lee-vel közösen jelentették be, hogy a 2017-18-as NBA alapszakasztól a Warriors 1971 után visszatér Friscoba.

Egy sor illusztris vendégek (mint például David Stern az NBA főtitkára, Gavin Newsom korábbi polgármester) jelenlétében mutatták be, hogy milyen csodaszép vízparti arénába költözhet a csapat. A Bay Bridge melletti mintegy 19.000 négyzetláb alapterületű multifunkcionális sportkomplexum előreláthatólag, alaphangon is kb. 500 millió $-ba fog fájni.


Látványterv: az aréna belseje (fotó: ktvu.com)
Érdekesség, hogy erre a megállapodásra elég volt 10 nap. Ugyanis annyival ezelőtt postázták Lacob levelét a helyi vezetőrétegnek (a polgármestertől a felügyelőtanácson át a városi képviselőkig), melyben a franchise át-, visszahelyezését sürgette. A sajtótájékoztatón azt is meg lehetett tudni, hogy a tulajok hajlandóak lettek volna egész San Jose-ba is elmenni, de leszögezték, hogy a komoly jelöltek azért mégis csak Frisco és Oakland volt. "Nem utolsósorban azért, mert a rajongóink is itt élnek" - tett hozzá Lacob.

Mindez azonban nem okozott túl nagy örömöt az öböl túloldalán. Az oaklandi oldalon sorra születnek meg a különböző vérmérsékletű reakciók. Ezek közül az egyiket - amelyik még elbírja a nyomdafestéket - az Oracle Arena egyik üzemeltetőjének vezérigazgatója, Scott Haggerty fogalmazta meg: ez egy pofon a rajongóknak, akik évek, évtizedek óta támogatják a csapatot, holott az az 1975-ös bajnoki címtől eljutott odáig, hogy az utóbbi öt évben még a rájátszásba se sikerült beverekednie magát.
S, akkor még arról nem is beszéltünk, hogy hagyták elmenni Jeremy Lint.