9/05/2012

Garrardra nagy volt a fizetési sapka

Miközben a fél világ az esti Giants - Cowboys szezonnyitó meccsre összpontosít, mi inkább az NFL másik végébe pillantunk. Szinte valamennyi szakértő a ligautolsók között számol a Miami Doplhinsszal. S most még David Garrardtól is elbúcsúztak.

Miközben tegnap az államokbeli HBO-n befejeződött a Hard Knocks hetedik évada, aminek a középpontjába a Phins állt, valami más is véget ért a floridai paradicsomba.

Itt még a Fins kötelékében (fotó: Getty Images)
Aki nyomon követte a sorozatot, az tudja, hogy az első részek egyikében Joe Philbin, az újonnan kinevezett vezetőedző a következőképpen vázolta a QB-k előtt a terveit: David Garrard az kezdő, majd a backup pozícióért az elsőkörös Ryan Tannehill és Matt Moore küzdhet. Na, ezt húzta keresztül Garrard buta otthoni balesete.

Mégpedig olyan szinten, hogy tegnap ki is tették a szűrét. Mint ismert, tegnap du. 4-ig közzé kellett tenni minden egyes klubnak a fizetési sapkát, ami általában szunnyadó vegyértékeket szokott felszabadítani. Jelen esetünkben Jeff Irelandnek, a klub GM-jének kellett meghozni a fájó döntést: nagyon hiányoznának a klubnak azok a milliók, amiket ki kellene csengetni a 34 éves irányítónak. Mellesleg semmi garancia nincs arra, hogy a szezon folyamán egyáltalán a kispadra leüljön. Vagyis megköszönték eddigi fáradozásait, majd megkérték, hogy kifelé számoljon el mindennel.

Gondolom az HBO szerkesztői most verik a fejüket a falba, hogy mindez az esemény sajnos nem a kameráik előtt történt meg. Bár drámából jutott neki így is elég. (A Hard Knocks idei évadjáról kritikát hamarosan olvashatnak itt)

(forrás: sports.yahoo.com)