9/05/2012

Sűrűsödik a helyzet az AL Eastben

A New York Yankees hetekkel ezelőtt kényelmes előnye tegnapra nyomtalanul eltűnt. A Baltimore Orioles öles léptekkel érte be a rekordbajnokot, s hogy annak feje tovább főjön, a Tampa Bay Rays is ott liheg immár közvetlenül a nyakában.

A Yanksnél, hiába is tagadják, valószínűleg pánikolnak. Miközben St. Petersburgben Longoria (1-3, HR, 2 RBI) vezetésével gyakorlatilag simán lenyomta őket a Rays, 5-2-re, addig kicsit északabbra is igen kedvezőtlenül alakult a meccs.

Az est egyik szereplője, a behúzható tető (fotó: AP)
A liga egyetlen kanadai csapata, a Toronto Blue Jays egész az 5. inningig jól tartotta magát, de egy kisebb közjáték valószínűleg őket zavarta meg inkább. Az történt ugyanis a harmadik játékrészben, hogy a Rogers Centre teteje gondolt egyet, s kinyílt. Majd három inningen keresztül a 13556 néző nagy örömére nyitva is maradt, holott az eső esegetett rendesen.

Ez, annyira megzavarhatta a hazai csapatot, hogy Reynolds (3-4, HR, 4 RBI) és Britton (7.0, 8 K) dominanciája révén az O's simán, 12-0-ra shutout-olta a Jayst. Amúgy ez már a kilencedik volt a szezonban, amelyek közül hetet idegenben zsebeltek be a marylandiek.

Igaz a meccs végén a kanadaiak pitchere Carlos Villaneuva elismerte a CBC Sportsnak, hogy a tetőprobléma nem játszhatott szerepet abban, hogy ennyire gyatrán játszottak. Bár, azt azért hozzátette, hogy erre a váratlan helyzetre tényleg nem tudtak felkészülni, s stoplisaik rendesen csúszkáltak.  

De, visszatérve az American League Eastre. A csoport élén immár ketten állnak 76-59-el, a Yanks és az Orioles. Csakhogy az előbbi utóbbi tíz meccséből csak hármat nyert meg, addig az O's nyolcat! Nem kis izgalmakat ígér a csütörtökön kezdődő négymeccses derbisorozatuk!
S, hogy színesítsük a képet, a harmadik Raysnek, pedig 1.5 meccshátránya van mindkettejükkel szemben. Hátra van még 23 meccse, s ezek során még játszanak is egymás ellen, úgyhogy bőven változhat még az állás.

(forrás: baltimoresun.com, cbc.ca)