9/04/2012

Mégsem veszett el Tyrann Mathieu

Az ESPN értesülései szerint a 20 esztendős Tyrann Mathieu, a kiváló cornerback és punt returner ma, azaz kedden csatlakozik az LSU Tigers alakulatához.

A Baton Rouge-i egyetem focicsapatának vezetőedzője, Les Miles augusztusban tette ki a szűrét Mathieu-nak, amikor egyes források szerint az ifjú titán megsértése az iskola kábítószer-politikáját. Előbb az  FCS-en belüli cserében bízott, majd alacsonyabb osztályban is gondolkodott. Azonban egyik sem működött. Mindez annyira elkeserítette Mathieut, hogy a hónap végén bejelentette végleg befejezi a focit.

Ezzel a louisianaiak elvesztették volna a tavalyi szezon Bednarik Award-osát (az év védekező játékosa), aki nem mellesleg 4 TD-t is szerzett, s egyben a special team egyik leghasznosabb tagja is volt. Mindez érzékeny veszteséget jelentett volna a tavalyi szezont minimum megismételni óhajtó csapatnak.

A felek felismerhették ezt, s ennek lett az az eredménye, hogy a 180 cm magas, 79 kg-os extravagáns frizurájú játékos, megtévelyedett bárányként mégis visszatérhetett a tigrisekhez.

Mindenesetre az még nem ismert, hogy Miles hogyan fogadta a hírt. Csapata az első fordulóban könnyedén győzött a North Texas Mean Green ellen (összefoglaló lent), de lesznek ennél nehezebb meccseik is. Így gyaníthatjuk, hogy edzőként örült a 2013-as NFL draft egyik legesélyesebbjének, pedagógusként viszont valószínűleg másként vélekedhet. Majd hamarosan kiderül, hogy melyik énjének volt igaza. 



(forrás: espn.go.com, fotó: si.com)