9/04/2012

Ismét az Alabama az élen

Az Associated Press aktualizált felmérése nyomán az Alabama Crimson Tide - bajnokhoz illően - visszajutott a csúcsra. Vagyis a megkérdezettek szerint a jelen pillanatban az egyetemi football-bajnokság legjobb csapata az ővék.

A heti #1 (logó: modmyi.com)
Érdekesség, hogy a múlt héten még listaelső University of Southern California hiába győzött igencsak meggyőző teljesítményt nyújtva a Hawaii Warriors ellen (49-10-re mosta le őket az USC), a válaszadók - úgy tetszik -, többre értékelték a tavalyi nemzeti bajnok teljesítményét. Azt csak mi tennénk hozzá, hogy a Michigan Wolverinest valószínűleg nehezebb is legyűrni, mint a Hawaii harcosokat.

Az alabamaiak 45 első helyezett-szavazatot zsebelhettek be (ami 28-al több mint a múlt héten), a Trojans is kapott természetesen szavazatot, de csak 11-et, de ez most csak a második helyre volt elég. Sőt a harmadikként befutó LSU Tigers is 4 voksot szerzett, de mint látjuk, ez csak a dobogóra álláshoz volt elegendő.

Az amerikai hírügynökség 76 éve végzi töretlenül ezt a média-közvéleménykutatást, s ennek során immár 47. alkalommal találja magát a lista élén a Crimson Tide. Meg kell, hogy jegyezzük, Nick Saban 2007-es regnálása óta ez már 16. No. 1 pozíció. Vagyis a pole-ok 1/3-a az ő nevéhez fűződik.

A teljes lista itt olvasható.

(forrás: Associated Press)