1/23/2013

15 év után visszavonult a Red Wings legendája

A keddi napon 40. születésnapját ünneplő Tomas Holmstrom hivatalosan is bejelentette, hogy nyugdíjaztatja magát. A kiválóság kemény 15 szezont nyomott le az NFL-ben, s a klubhűség mintapéldányaként mindet Motor Cityben.

Az nhl.com tudósítása szerint tegnap, azaz kedden Holmstrom végleg szögre akasztotta az ütőjét. A honlap szerint a délutáni, Dallas Stars elleni, amúgy végül 2-1-re elbukott hazai szezonnyitó előtti sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan is a visszavonulását. Ugyanis hírek erről a tervekről már az előző szezon végeztével keringtek.

Az 1994-es draft svéd születésű 257. választottja mindvégig a Detroit Red Wings szolgálataiban állt. 15 szezonja alatt 1206 meccset játszott (az egész ligában mindösszesen hatan érték el az ezres álomhatárt!), ahol 289 gólt szerzett és 338 asszisztot jegyzett (a PO-t is tekintve). Négy alkalommal pedig magasba emelhette a Stanley kupát is.

Homer (ez Holmstrom beceneve) elmondása szerint a lockout miatt hosszúra nyúlt nyári szünetet arra használta fel, hogy a jövőjén gondolkodjon. Úgyhogy állítása szerint megérlelt döntést hozott, hogy követi a tavaly visszavonult csapat- és honfitársát, Nicklas Lidstromöt, azaz visszavonul.



(forrás: nhl.com; fotó: freep.com)