1/23/2013

A rejtélyes kéztörés ellenére maradhat a Bucsnál

A rejtélyes kéztörést szenvedő Francisco Liriano úgy tűnik komolyabb következmények nélkül megúszhatja a dolgot. A korábbi hírek ellenére állítólag sikerült zöld ágra vergődnie a Pittsburgh Piratesszel, s még lehet, hogy a pénzénél is maradhat.  

A tavalyi szezonban a Chicago White Soxban szereplő 29 éves balkezes pitcher, Liriano még december 22-én szenvedett kisebb balesetet. Ami ismert, hogy szülőhazájában, a Dominikai Köztársaságban történt a baleset, és a jobb kezét, azaz nem a dobót sikerült eltörnie.

Az elcaribe.com nevezetű helyi honlapnak csak azt sikerült kiderítenie, hogy a játékos egy fürdőszobában vágta földhöz magát. Másnap, hogy nyilvánosságra hozták a két évre szóló, 12.75 millió $-os szerződését a Piratesszel. A szerencsétlen padlófogás miatt pedig eltört a felkarcsontja.

Azért, adott a kérdés, hogy a másnap, az valóban másnap volt-e.

Itt, a ChiSox mezében még sértetlen a jobb keze (fotó: AP)

A lapnak egy a játékoshoz közeli forrás még annyit elmondott, hogy Liriano keze be van kötözve, de ennél többet a lapnak sem sikerült kiderítenie. Egy szó nincs arról, hol és hogyan történt pontosan az eset.

Mindenesetre ez a kis malőr arra kényszerítette a feleket, hogy a szerződés körül csak lejtsenek még egy-két kört. Sőt egy időben arról is szó volt, hogy a Buccos ki is farolhat a megállapodás mögül. Igaz ezt Bob Nutting a pennsylvániai klub elnöke még január elején cáfolta. De láttunk mi már karón varjút.

Viszont csak nem kamuzott az elnök. A FOX értesülései szerint a háttérben zajló újratárgyalások állítólag hétfőn sikeresen le is zárultak. A TV-csatorna értesüléseit azonban a klub nem kívánta kommentálni, amíg nem egyeztetnek a játékossal. 

Mindenesetre az mlb.com szerint a szerződés számai feltehetően nem változtak, csak abban állapodtak meg, hogy a balkezes pitcher a szerződés első évében alacsonyabb összeget kap. Így osztozik a Piratesszel a kockázatban.

Azaz úgy tűnik Lirianónak nagyobb veszteségek nélkül sikerül megúsznia az esetet.