1/23/2013

Már a Knicks a legértékesebb

Úgy tűnik a Los Angeles Lakers lassan búcsút inthet a rájátszásbeli álmoknak. Az viszont már bizonyos, hogy a legértékesebb csapat trófeájától elbúcsúzhat. Kb. 100 milkával beelőzött a New York Knicks.

A több sebből vérző kaliforniai alakulat önbecsülésének nem biztos, hogy túl jót tesz a világ egyik legjelentősebb gazdasági magazinjának, a Forbesnak szerdán közzé tett felmérése. Ugyanis e tanulmány szerint immár a Knicks az NBA legértékesebb csapata 1.1 milliárd $-al.

A Forbes ki is fejti, hogy 41 %-os növekedés hátterében a Madison Square Garden tavalyi felújítása áll. Na, meg nem utolsósorban a jobb játék! Mindig is gondoltuk, hogy nem túl bonyolult dolog ez a közgazdaságtan.

A Knicks impozáns fejlődése a rekordbajnokot, a Lakerst, és annak 1 Mrd-os értékét a második helyre szorította. Az egyre nyilvánvalóan frusztráltabb kaliforniai alakulatnál ez most per pillanat nem igazán oszt, vagy szoroz. Arrafelé manapság más miatt fájnak a fejek!

Hát igen, elől a Knicks, mögötte a Lakers (fotó: bleacherreport.com)

 A Top 5-be tartozik még a Chicago Bulls (800 M), a Boston Celtics (730 M) és a Dallas Mavericks (685 M). A rangsor végén pedig a Milwaukee Bucks szerénykedik, a maga 312 millió $-os értékével. Érdekességként megjegyezzük, hogy a legnagyobb növekedést (48%-osat) a Nets produkálta: az értéke jelenleg 530 millió $, ami a 9. helyre volt elég. Ennyit számít, hogy New Jerseyből áttelepült Brooklynba.

Azt már csak a statisztikákat kedvelők végett jegyezzük meg, hogy az NBA-csapatok átlagértéke 509 millió $, ami 30%-os emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. Hol van itt, bármiféle gazdasági válság?

(forrás: nba.com, forbes.com)