2/13/2013

Turkoglut 20 meccsre elmeszelték

Az Orlando Magic török csatárára, Hedo Turkoglura elég hosszú, 20 meccses eltiltás vár. Az ESPN értesülései szerint megsértette az NBA drogpolitikáját. Magyarán methenolone-t használt.

A 33 éves Turkoglu felfüggesztése a ma esti, az Atlanta Hawks elleni otthoni meccsel veszi kezdetét. 

A klub nyilatkozatában az áll, hogy feltétel nélkül elfogadják a játékos magyarázatát. Eszerint magát Turkoglut terheli a felelősség, amiért a hazájában elvégzett vállműtét utáni lábadozása során kerülhetett szervezetébe a methenolone.


A nyilatkozatban a játékos bocsánatot kért a klubjától is, hogy ilyen helyzetbe hozta őket. A Magic general manager-e, Rob Hennigan egy másik nyilatkozatban pedig azt hangsúlyozta, hogy elfogadják bocsánatkérését, és fontosnak tartotta kiemelni, hogy szerintük Turkoglu egy "becsületes hibát követett el".

Hedo Turkoglut azért is érintheti érzékenyen az eltiltás, mert az idei szezonban - különböző sérülések okán - mindösszesen 11 meccsen szerepelt, ahol átlagban 2.9 pontot, 2.4 lepatanót és 2.1 asszisztot szorgoskodott össze. Ezek a nem túl combos adatok is hozzájárulhattak, hogy a Magic úgy áll, ahogy. 

Mi a methenolone?
Enyhe anabolikus szteroid, amely az izomtömegek hamarabbi regenerálódását segíti elő. Valóban nem egy durva doppingszer.

(fotó: Getty Images)