10/05/2019

Valószínűleg már el is dölt Gruden sorsa

A kelleténél nagyobb bajban van Jay Gruden a Washington Redskins HC-je, ugyanis egyre több helyről hallani, hogy nemhogy billeg a helye, hanem egyenesen függőlegesen áll a kispad alatta. Mindezt megerősíti, hogy egy insider felnyomott a twittere egy-két némileg kérdéses videót.

Kezdjük azzal, hogy néhány kellemes momentumot leszámítva (lásd az Eagles és a Cowboys elleni első félidőket) eléggé reménytelenül áll 0-4-re a csapat, és holnap is a különösebben önmagát meg nem erőltető, regnáló bajnok Pats látogat DC-be. Vagyis nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy nem a hazai egység az esélyesebb.

Különösen úgy, hogy a gyengén szereplő NFL-csapatoknál rendszeresen felmerülő ún. QB-kérdés itt is megjelent a színen: Úgy tűnik Case Keenum a fővárosban is csak epizódszerepet kapott (azt csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem a srácban sokkal több van, mint amit eddig virított - lásd a Vikesban repdesett!), Dwayne Haskinsról meg hetek óta azt hallani, hogy nem áll készen a profi footballra, amit meg is erősített a múlt héten - jaj, rossz volt nézni. Így a kétségbeesett Gruden választása Colt McCoy-ra esett, aki megnyerte azt a lehetőséget, hogy a jelenleg überfocit, főleg a defense (ajjaj, Colt) játszó Pats ellen próbálja meg a lehetetlent. Sok sikert, Colt! 

Ismét suttogóra fogom, de kedves Bruce Allen, nem kellett volna megtartani azt Josh Johnsont?

Ekkora kitérő után kanyarodjunk csak vissza a kissé zavarodottnak tűnő Gruden mesterhez. Sz'al megy a héten a kilegyenakezdőapatsellen-játék, egyfolytában ömlenek a hírek, hogy a vezetőség előbb, mint utóbb, de megköszöni áldásos tevékenységét (2014 óta összehozott egy 35–49–1-et), majd, amikor bejelenti, hogy vasárnap McCoy lesz a kezdő, az NBC fővárosi insidere, hogyhogy nem rábukkan egy - kb. egy évvel ezelőtti - videóra.


Nagyon úgy tűnik, hogy ez bentről, célirányosan szivárgott ki. Vélelmezhetően azzal a céllal, hogy miután lesunnyog a csapat a FedExField sokat látott gyepéről - többek között erre a méltatlan viselkedésre is hivatkozva -, könnyes búcsút vesznek a "nagy" Jon Gruden tesójától. 

Reméljük - igaz a 100 milla az 100 guriga -, hogy nemsoká a big bro is megy utánad!