1/01/2019

Jövőre délre vándorol a Winter Classic

Miközben a 2019-es Winter Classicon a Nagy Tavak környéki Notre Dame stadionjában a Boston Bruins tisztes hajrával megszerezte a győzelmet  a Chicago Blackhawks ellen, az NHL komisszárja bejelentette, hogy a következő újévi szabadtéri hokiünnepet a déli Texasban rendezik.

Gary Bettman az NHL vezetője kedden jelentette be, hogy egy év múlva a fagyos északról a száraz, de átlagosan nem túl hűvös Dallasban rendezik meg az évindító dzsemborit. Vagyis a házigazda a Dallas Stars lesz, és az ellenfelet a későbbiekben a klub jelölheti ki.

A Cotton Bowl Stadion látképe (fotó: YouTube)
Mindebben az az igazán pikáns, hogy a 2008-ra visszavezethető Winter Classic történetében messze ez lesz a legdélibb kirándulás, hiszen ezzel a címmel korábban a St. Louis-i Busch Stadion büszkélkedhetett. A 2017-es WC-n a Blackhawks - úgy tűnik, nem jön be nekik nagyon ez az éveleji hokizás - a helyi Blues előtt kapitulált, azonban a helyszín közel 500 km-rel húzódott északabbra a Cotton Bowl Stadionnál!

Merész vállalkozás, hiszen némi problémát okozhat, hogy Dallasban a januári átlaghőmérséklet 3-14 °C közötti. Pluszban. Vagyis nem kizárt, hogy lengén öltözött legényekkel és leányokkal lesz teli a lelátó. A siker garantált, hisz a mai összecsapás is telt ház, azaz közel 76 ezer ember előtt zajlott le.