1/01/2019

Vezérbikák közötti konfliktus a Steelersnél?

Tegnap nem jött össze a kisebb csoda, nem jutott a playoffba a Pittsburgh Steelers. A többi aspiráns pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy kikapjon, esetleg ikszeljen. De még a harmatgyenge Cincinnati Bengalst is alig-alig sikerült legyűrniük. Ebben jelentős szerepe lehetett annak, hogy a liga egyik legjobb WR-e, Antonio Brown kihagyta a meccset. Ma, pedig felvetődött, hogy miért is?

A helyi Pittsburgh Post-Gazette újságírói percekkel ezelőtt tették ki írásukat, amelyben azt közölték, hogy szó sem volt arról, hogy AB-nak bármi panasza lett volna a térdére. Egy meg nem nevezett játékosra hivatkozva azt állítják, hogy az irányító Ben Roethlisbergerrel egy szerda reggeli edzésen keveredett igen komoly vitába, amelynek a vége az lett, hogy a hét hátralevő részén hanyagolta az edzéseket és meetingeket. Sőt a vasárnapi derbire is késve érkezett meg, és a félidőben el is hagyta a Heinz Fieldet. Igaz, állítólag szombaton játékra jelentkezett, de akkor meg már a staff mondta, hogy kösz, de inkább ne.

Nem mindig volt meg az összhang
(fotó: betting.betfair.com)
Mindez komoly problémákat vett fel. Először is, amennyiben olyan mérvű ellentét alakul(t) ki a két vezérbika között, amely orvosolhatatlan, akkor egyiküktől nyilvánvalóan meg kell válni az offseasonban. Mindez determinálni fogja a csapat jövőjét, hisz így a klasszis RB, Le'Veon Bell - valószínűsíthető - elvesztése után a franchise másik arca intene búcsút a csapatnak.

És, ebből következik a második számú, megítélésem szerint sokkal súlyosabb probléma, a coaching. Ugyanis Mike Tomlin képességei eleve kétséget ébresztőek, de állítólagos szerepe ezen inzultusban, egyértelművé teszi, hogy - legalábbis sztárjai esetében - nem ura az öltözőnek. Hisz a konfliktus kirobbanása után nem kapta le az állítólag primadonnáskodó Brownt, vagy torkolta le a No1 főnöki titulusra vágyó Big Bent, hanem kiállt a média elé és képükbe hazudott, hogy AB-nak gondjai adódtak a térdével. Holott több forrás is tagadta, hogy bármiféle tesztet végeztek volna a kérdéses testrésszel kapcsolatban.

Vagyis bajban van a Steelers. Pontosan, baj van a Steelersnél. Úgy tűnik, nem is kicsi. 

forrás: Pittsburgh Post-Gazette