5/27/2012

85.5 millió $-os kontraktus Baltimore-ban

Hosszútávú szerződést kötött az MLB-ben szereplő Baltimore Orioles az egyik legkiválóbb játékosával. Adam Jones 6 évre kötelezte el magát súlyos milliókért.

Adam Jones, a Baltimore Orioles 26 éves center fieldere 85.5 millió $-os, 6 évre szóló szerződést kötött - jelentették be a vasárnap reggeli sajtótájékoztatón. Ezzel bizonyossá vált, hogy a kiváló játékos a marylandi baseballcsapat tagja marad minimum 2018-ig.

Jones csapata egyik legjobbja, vasárnap zsinórban 17. ütősorozatát kezdte meg, de mindemellett vezeti az O's HR-(14) és RBI-listáját (31) is. Mindez 46 meccs alatt jött össze neki. Teljesítményének nagy szerepe van abban, hogy az egyesülete vezeti az American League keleti csoportját, olyan csapatok előtt, mint a New York Yankees, vagy épp a Boston Red Sox. 

A 2003-as draft első körében a Seattle Mariners által megszerzett játékos profi karrierja 2006-ban vette kezdetét a Washington állambeli egyletnél. Ott két szezont húzott le, majd áttette székhelyét Baltimore-ba. S úgy látszik, hogy egy darabig még ott is marad.

A klub alelnöke, Dan Duquette ismertette a megállapodás részleteit. 2 M $-t azonnal megkap Jones ún. aláírási bónuszként, a 2013-as szezonra 8.5 M-t, az azt követő kettőre fejenként 13-13 M-t, majd 2016 és '17-esre 16-16 M-t, majd a kontraktus utolsó évére 17 M $-t fog keresni.

Sajtótájékoztatón Jones örömét fejezte ki a megállapodás miatt, és megállapította, hogy ez egy nyertes meccs volt a számára. Ezt pedig el is hisszük neki.  

Jones és Duquette a mai sajtótájékoztatón (fotó: Getty Images)