5/25/2012

Elődöntők sokasága az NHL-ben

Miközben az NHL-ben keleten még az elődöntő 6. meccsére kerül sor ma este Jerseyben, addig másik elődöntők is izgalomban tartják a szurkolókat, sportolókat.

Mégpedig az ismert játékszoftver-fejlesztő, az Electronic Arts által meghirdetett NHL'13-as borítójáért folyó küzdelemé.
Az NHL-ben ezzel a megtiszteltetéssel nem jár együtt - automatikusan - olyan kudarcélmény, mint az NFL-ben. Tudniillik a football berkeiben elterjedt (tév)képzet (?), hogy az, aki szerepel az ott Madden-re keresztelt játék borítóján, az szinte törvényszerűen pocsék szezon elé néz. Az, hogy sérülés, vagy esetleg más okból fullad kudarcba, az szinte mindegy. Meg lehet erről kérdezni  Peyton Hillist, aki tavaly volt címlapsrác, s olyan pocsék szezont produkált, hogy a nem túl acélos Cleveland Brownsból is kénytelen volt az idény végén elkullogni. 
Miután nem is olyan rég Calvin Johnson, a Detroit Lions kiváló WR-je hihetetlen nagy izgalmak között nyerte meg a küzdelmet Cam Newton (QB, Carolina Panthers) ellenében, lassan kezdhetnek izgulni a michigani szurkolók az átok miatt. 
 

De, vissza az NHL-höz. A március 29-én indult ki-, beszavazó-sorozatban még 60 játékos állt a rajtköre, s mára, pontosabban tegnapra maradt négy. Név szerint Claude Giroux (Philadelphia Flyers, kanadai) és Evgeni Malkin, a Pittsburgh Penguins orosz kiválósága keleten; míg a másik konferenciából a Nashville Predators remek finn kapusa, Pekka Rinne és John Tavares, a New York Islanders kanadai centere.
Eleddig 19 és fél millió voks érkezett a világ különböző pontjáról, s még nem késő bekapcsolódni a játékba.
A négy kiváló idegenlégiósra május 28-ig lehet itt szavazni. Utána fogják kihirdetni a döntő résztvevőit. Ha ma este nem lesz döntés a Keleti Konferenciában, akkor legkésőbb hétfőn arra és erre a döntősre is lesz kész válaszunk 

(fotó: gamerant.com)