5/25/2012

A Yankees nem eladó!

A tulajdonos család képviselője egyszerűen pletykának minősítette azokat a híreket, hogy eladó lenne-e az MLB rekordbajnoka, a New York Yankees. 

Először a Daily News számolt be arról csütörtökön, hogy a Major League Baseball és New York banki köreiben az a hír(esztelés) járja, hogy Steinbrenner család vizsgálja annak lehetőségét, hogy eladja az idei szezonban eleddig nem túlzottan brillírozó New York Yankeest. 

Ez késztette arra Hal Steinbrennert, a család egyik tagját, hogy megszólaljon. Fikciónak minősítve az esetet, s kijelentve, hogy a Yankees nem eladó! Sőt reményét fejezte ki, hogy családja még jó sok ideig tulajdonolni fogja az ikonikus klubot. Amit Hal édesapja, George Steinbrenner 1973-ban mintegy 8.7 millió $-t vásárolt meg az NBC-től.


Randy Levine, a Yankees elnöke is megerősítette a Sport Illustrated honlapjának, hogy neki sem szólt senki, hogy bárki is árulná a klubot. A liga szabályzata szerint, pedig az elnököt muszáj ilyen esetben értesíteni.

Elképzelhető, hogy az egész ügy hátterében a nemrégiben tető alá hozott Los Angeles Dodgers franchise-vásárlás állt. Tudniillik a kaliforniai alakulat május 1-jén rekordösszegért, 2 milliárd $-t Magic Johnson befektetői társaságáé lett. 

Az AP megszólaltatta az egyik - mármint, ha egyszer valóban eladósorba kerül a Yankees - potenciális vevőt, a másik hírügynökség névadó gazdáját Michael Bloomberget, aki amúgy NYC polgármestere is, hogy meg venné-e esetlegesen a klubot. Erre ironizálva csak annyit válaszolt, hogy jelen pillanatban csak egy jegyet tudna venni, hisz már az is kész vagyon.

(fotó: sssst.net)