5/26/2012

Hiszti Houstonban

Pénteken újabb edző és játékos közötti konfliktus került nyilvánosságra. Most a houstoni Kyle Lowry mondta be az unalmast. Igaz, ő nem csak edzőjével, hanem saját csapattársával sem igazán hajlandó továbbiakban együtt működni. 

Épp, hogy egy edző-játékos konfliktus lezárult - úgy, ahogy - itt egy újabb. Kyle Lowry, a Houston Rockets guardja nyilatkozott a Houston Chronicle pénteken, üzenve csapattársának és edzőjének is. Leszögezte, hogy nem tartja túl valószínűnek, hogy ő és a szlovén Goran Dragic a következő szezonban egy csapatban játszanának. Azt meg különösen nem, hogy visszatérjen a texasi alakulathoz, ha Kevin McHale marad a csapat vezetőedzője.

Lowry jobban tudja, mint McHale (fotó: ca.sports.yahoo.com)
Az újság megszólaltatta az érintett edzőt is, aki meglepődött játékosán. Azt ugyan elismert, hogy voltak súrlódások közöttük, de nem hiszi, hogy bárkivel is aránytalanul szigorú lett volna.

Azért a Chronicle megemlítette a legszembetűnőbbet: Április 15-én Denveben időkérés utáni huddle-ben látványosan összekaptak a felek. Sőt azt Lowry sértődötten ott is akarta hagyni, de McHale visszarántotta. Amúgy a meccset simán, 101-86-ra elbukta a Rockets.

Ezt követően május 1-jén Lowryn sérvműtétet hajtottak és a felek arra vártak, hogy 6-8 héten belül felépüljön a műtét utáni lábadozásából.  Majd visszatérjen minden a megszokott kerékvágásba. Na, ezt akasztotta meg az említett interjú.

Amúgy a 6 láb (~183 cm) magas Lowry 19 meccset kénytelen volt kihagyni az idei szezonban, túlnyomórészt egy bakteriális fertőzés miatt. 47 meccsen szerepelt, s azokon 14 pontos, 6.6-os assziszt-átlagot hozott össze. A helyére márciusban bevetett Dragic 28 meccsen 18 pontos/8.4 asszisztos produktumot nyújtott. Valószínűleg ez fájhatott annyira Lowrynak, hogy muszáj volt személyét is belekavarni. Elképzelhetetlennek tartva, hogy ők a jövőben egy csapatban játszanának.