5/26/2012

Howard Van Gundy menesztéséről

Tovább folyik a Van Gundy-Howard-féle rétestészta-hosszúságú szappanopera. Megszólalt Howard és azonnal fontosnak tartotta leszögezni, hogy semmi köze az edzője menesztéséhez. Nem mindenki hitt neki.

Csütörtökön először szólalt meg Dwight Howard, hogy hétfőn lapátra került Stan Van Gundy, az Orlando Magic vezetőedzője. A kiváló center a TMZ-nek nyilatkozva tagadta, hogy neki bármi köze is volna ahhoz, hogy a mestert elküldték.

Nem volt köztük összhang (fotó: bleacherreport.com)
Mindezt azért kellett kihangsúlyoznia a játékosnak, mert április elején Van Gundy a nyilvánossághoz fordult, mert a fülébe jutott, hogy Howard azzal fordult a vezetőséghez, hogy távolítsák el a mestert, különben lemondhatnak hosszútávú szerződéséről.  

Mindezek után a hétfői sajtótájékoztatón, ahol bejelentették Van Gundy menesztését, Alex Martins, a Magic vezérigazgatója fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy Howardnak mindehhez semmi köze. Azt már mi tennénk hozzá, hogy mindezt gyanúsan sokszor tették. Természetesen Howard azonban mindezt örömmel fogadta, legalábbis ezt nyilatkozta a TMZ-nek.

Ugyanakkor, uyganaznap megszólalt az elbocsátott edző testvére, az ESPN NBA-szakértője, Jeff Van Gundy is, aki egy New York-i rádióadó adásában arról beszélt, hogy ő nem hiszi, hogy ebben a döntésben ne lett volna némi szerepe a centernek. Legalábbis közvetetten.
"Abszurd azt feltételezni, hogy ehhez Howardnak semmi köze." - mondta Jeff Van Gundy, hozzátéve, hogy "a legjobb esélynek úgy vélték a center megtartását, ha eltávolítják ellenlábas edzőjét".

Hogy lehet benne valami, azt az a tény is bizonyítja, hogy aznap Otis Smithnek, GM-nek is szednie kellett a sátorfáját, aki önkéntelenül szintén bele-belefojt a Van Gundy-Howard csatározásba. Úgy látszik, nem mindig a megfelelő oldalon.
 

Korábbi írásunk a Magicről, s erről a témáról itt olvasható.