5/19/2012

Kid K szomorkás visszavonulása

A Chicago Cubs egyik ikonja, a 34 esztendős Kerry Wood a Windy City Series-t, azaz a Cubs és White Sox rivalizálását választotta búcsúmeccsnek. 

Wood 14 szezon után döntött úgy, hogy eljött az ideje a búcsúnak. A Cubs által 1995-ben első körben draftolt Kid K '98-ban az év újonca lett, abban az évben, amikor egyetlen meccsen 20 strikeoutot (!) ért el. Többek között olyan rekord is kapcsolódik nevéhez, mint, hogy ő érte el a leggyorsabban - 134 mérkőzés alatt - az 1000 strikeoutot. 2009-ben eligazolt Clevelandbe, ahol másfél szezonon keresztül szolgálta az Indianst, majd felet lenyomott a New York Yankeesnél is. Végül a 2011-es szezonban ismét az illinoisi anyaegyesületénél találta magát. 

Amúgy az általában parázs küzdelmet hozó helyi derbin a kezdő pitcher Samardzija volt, aki még a 3. játékrészben úgy elintézte a CWS egyik ütőjét, Konerkót, hogy annak a bal szeme felett felszakadt a bőr.

Az érzelmes pillanat a 8. inningben érkezett el, amikor Kid K, azaz Wood a Wrigley Field szent gyepére lépett. Három dobás után a szurkolók (a White Soxé is) álló tapsa kísérte le a pályáról, ahol Justin fia várt rá egy hatalmas öleléssel. 
A búcsú azonban nem sikerült túl szépre, hisz a Cubs 3-2-es vereséget szenvedett városi riválisától.

Wood és gyermeke a búcsú pillanatiban (fotó: espn.go.com)