5/02/2012

Meghalt Junior Seau

A 43 éves egykori kiváló játékos halála ügyében a nyomozás még tart, de az eddig napvilágra került hírek szerint önkezével vetett véget életének.

A kaliforniai születésű LB már a college footballban letette névjegyét, hisz a USC Trojansban olyan három évet produkált, hogy a '90-es drafton az 5. overallt szerezte meg, s a San Diego Charges gyorsan le is csapott a helyi fiúra.

2002-ig hűséges is maradt csapatához, ahol többek között 2x is AFC-bajnok, '94-ben pedig  az év játékosa lett. Ez idő alatt olyan teljesítményt produkált, hogy 12x beválogatták a Pro Bowl-keretbe is. Nem mellesleg pedig csapattársaitól kiérdemelte a Tazmán ördög becenevet is.

2003 áprilisában trade-elte a Miami Dolphins, de az itt töltött két szezonban már túl volt a zeniten, s egyre-másra szedte be a sérüléseket. 2006 márciusában szabadlistára került, ami annyira megviselte, hogy egy érzelmektől sem mentes sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását.

Ekkor jött azonban a New England Patriots hívó szava, aminek nyomán 2007 májusában reaktiválta magát. Ez a kontraktus gyümölcsözőbb volt, mint a floridai, bár az is megviselte, hogy itt sem sikerült bajnoki gyűrűt szereznie. 2010 január 13-ai bejelentése pedig már valóban a végleges visszavonulást jelentett.

19 évnyi pályafutása számokban: 1849 tackle, 56.5 sack, 18 INT, 3 FF.

Halála komoly érzelmi láncreakciót indított el az NFL környékén.

(fotó: cbsnews.com)