5/02/2012

Saints-játékosok indexen

A mai nap NFL-hírei közül sajnos kiemelkedik a Saints elhíresült bounty botránya. Négy egykori, ill. jelenlegi louisianai játékos kapott eltiltást. NFL-hírek röviden.

Hiába volt a múlt heti edzői médiacsinnadratta, hogy a játékosok nem büntethetőek az ún. bounty botrány miatt, a liga nem egészen így gondolta. Scott Fujita (Browns) 3, Will Smith 4, Anthony Hargrove (Packers) 8 meccses eltiltást kapott. Johnatan Vilmának, pedig az egész szezont ki kell hagynia.
Nem véletlenül nyomult annyira a Saints az elmúlt hetekben a piacon LB-k után szambázva. Tudták ők is nagyon jól, hogy nem fogják megúszni eltiltás(ok) nélkül.
Mindenesetre a Saints sajnos látványos harakirijének ez csak egyik része, hisz közben a helyi államügyészi hivatal nyomozást folytat a lehallgatási ügyben is. Garantált, hogy a GM-nek, Mickey Loomisnak nem ezek élete legszebb napjai.



A másik igazán nagy publicitást kapott hír, hogy Matt Leinart a Raidershez igazolt. A Texans ex-backupja - legalábbis az ESPN szerint - Kaliforniában is elsősorban kiegészítőember lesz.
Az tény, hogy számára ez nem lesz teljesen ismeretlen, hisz Carson Palmernek egyetemi éveik alatt is a backupja volt az USC-n. Az már más kérdés, hogy a 2006-os draft egyik legnagyobb reménysége messze nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket. Legalábbis eddig. De ki tudja, lehet, hogy a csendes-óceáni klíma elősegíti fejlődését.

A másik Houstonhoz kapcsolódó hír, hogy két határozottan is fejlődőképes WR-t draftoltak (DeVier Posey-t az Ohio State-től, valamint Keshawn Martint pedig a Michigan State-től), így könnyű szívvel lemondtak Jacoby Jonesról, aki ezzel nekiállhat csapatot keresni.

Jacoby Jones már nem lesz houstoni (fotó: ffarmory.com)