5/21/2012

Sportageddon LA-ben

A hétvégén az amerikai sportok kedvelői minimum a fél szemüket Los Angelesre vetették. Csütörtöktől vasárnap estig hat igen fontos derbit zavartak le a Staples Centerben. A címben olvasható világvége pedig valóban eljött egy-két kaliforniai szurkoló számára. 

Pénteken Snoop Dogg még önfeledten rappelt az ESPN kamerái előtt LA nagyszerűségről. Tegyük gyorsan hozzá, hogy nem véletlenül, hiszen valóban mozgalmas hétvége várt a kaliforniai város sportszerető lakosaira. Na, meg a Staples Center munkásaira.

Ha bő lére eresztenénk, csak idevennénk a csütörtököt is. Vagyis az így kapott hosszú hétvégén 250.000 ember fordult meg az épület falai között, akik - többek között - elfogyasztottak 25.000 hot-dogot, 2.500 font (~1134 kg) marhahúst, 2.400 csirkeszárnyat, 6.000 csomagnyi mogyorót és mindezek után, mellett legurítottak 100.000 sört is!

Minden úgy indult, ahogy azt LA-ben eltervezték. Izgalmasan, de győzelmekkel. A csütörtöki esti meccsét a Kings 2-1-re nyerte Phoenix Coyotes ellen, ezzel 3-0-ra módosítva az összesített eredményt. A sor folytatódott a péntek esti Lakers meccsel, ahol az Oklahoma City Thunder ellen oltári izgalmak  között nyert a hazai alakulat 99-96-ra. Vagyis megkezdte a felzárkózást összesítésben (1-2).

Vasárnap délutáni csendélet a Staplesben (fotó: marketwatch.com)
Aztán jött a szombat, s a dolgok rossz iránya fordultak. Helyi idő szerint 12.30-tól a Clippers próbálta feltartóztatni a feltartózhatatlannak tűnő San Antonio Spurst. Hát nem is sikerült nekik. Ginobiliék simán, 96-86-ra győztek. Vagyis összesítésben 3-0-ra módosult az állás a nyugati első helyen kiemelt Spurs javára.
A sort, pedig az este megrendezésre kerülő meccsen a Lakers folytatta. Hasonlóan a pénteki derbihez, izgalmas meccsen, egy a vége előtt nem sokkal eleresztett Durant 3pontossal nyert 103-100-ra az OKC. Vagyis ezzel összesítésben megint lépéselőnybe került a Thunder (3-1).

S következett a vasárnap dél, amikor ismét kikorcsolyáztak a jégre a srácok. Az egy nappal korábban önérzetükben megbántott kaliforniai drukkerek az arizonaiakon kívántak elégtételt venni. Mégpedig úgy, hogy söpréssel, azaz összesítésben 4-0-val bekorcsolyázzon a Kings a Stanley Cup fináléjába. Hát, ez sem jött össze. Ugyanis a Coyotes egyik ikonja, Shane Doan duplájával 2-0-ra nyert. Életben tartva csekélyke reményüket, hogy ők vívják ki a nagydöntőbe jutást. Na az nem semmi come back lenne. Az tuti.     
A söprés viszont összejött a Staples Center utolsó meccsén. Igaz nem úgy, ahogy azt a hétvége végére teljesen elkedvetlenedett kaliforniaiak remélték. Ugyanis a Spurs zsinórban 18. győzelmével zárta le ezt a álomszépnek induló, és rémálommá váló hétvégét. Az utolsó 12 mp-ben CP3, azaz Chris Paul, a Lob City point guard-ja kétszer is (99-100, ill. 99-101-es állásnál is) megfordíthatta volna a meccset, de nem sikerültek próbálkozásai. Így a vendégek második söprésükkel, Duncan és Parker dominanciájával 102-99-es győzelmet arattak. S ezzel be is masíroztak a nyugati konferenciadöntőbe. Várva egy következő kaliforniai (vagy inkább oklahomai) ellenfélre. 
Ez, hogy ki lesz a legközelebbi vetélytárs, akár még ma ki is derülhet.