5/22/2012

Túlságosan agresszív volt a Rangers

Barry Melrose az ESPN szakértője az NHL keleti konferenciadöntője előtt úgy jellemezte a New York Rangers és a New Jersey Devis kapcsolatát, hogy az leginkább a '60-as években a kubai válság nyomán kicsúcsosodott hidegháborús helyzethez áll a legközelebb. Na, erre szolgált példát - többek között - Mike Rupp is. Meg úgy, nagyjából az egész Rangers.

Miután a Devils Salvador és Zajac révén már az első negyedben ellépett ellenfelétől a konferenciadöntő 4. mérkőzésén, a fonalat elveszítő vendégek a hidegvérüket is kezdték fokozatosan elveszejteni. Főleg azután, hogy a harmadik etap elején Parise 3-0-ra módosította az állást.

Henrique és McDonagha különszáma (fotó: nydailynews.com)
Addig a kiállításokon testvériesen megosztozó csapatok között felborult ez az egyensúly. Három jerseyi hokisra jutott kilenc Ranger! Ugyanis nem sikerült feltörni az ördögi reteszt, elsősorban Martin Brodeurnek hála, s így szépen lassan szerteszéjjel gurult a kispadok alatt a gyógyszer. Főleg a New York-i alatt, s közöttük is Mike Ruppé helyén. 

A harmadik negyed közepetáján a center előbb felöklelte Harroldot, majd Volchenkovval keménykedett, ami még bőven bele is fér a full-kontaktos sportként ismert jégkorongba. Azonban utána mintegy mellékesen meglegyintette Brodeurt is. Ez pedig ugyebár vörös posztó a hokiban, s pillanatokon belül nyakában találhatta Berniert, aki elégtételt kívánt venni a magáról megfeledkezett vendégjátékoson.
Innentől meg már nem nagyon volt megállás. Nem sok hiányzott, hogy Pete DeBoer és John Tortorella, a gárdák főedzői is egymás torkának essenek. Nem egészen helyénvaló példát mutatva ezzel fiaiknak. Szerencsére párbeszédüket csak az NBC szakértője, Pierre McGuire hallhatta. Aki a meccs után annyival próbálta elütni a dolgot, hogy azt mondta, nem történt ott semmi komoly. Látott ő már ennél durvább dolgokat is.



Mindenesetre Ruppot az eset után végleg lezavarták a jégről, de ez még nem is lett volna akkora érvágás a vendégeknek. Viszont a többiek sem tudták fékezni magukat, s ez meglátszódott a korábbiakban már bemutatott büntetési tételeken és a végeredményen is.
A Devis 4-1-es győzelmével kiegyenlítette összesítésben a küzdelmüket (2-2). Az ötödik meccsre kedden keleti parti idő szerint este 8-kor kerül sor a Madison Square Gardenben.