5/22/2012

Kisebb balhé a Dodgers Stadium parkolójában

Mint arról korábban írtunk, a hétvégének nagyon nagy reményekkel nekifutó Los Angeles a végére egy kicsit frusztrált lett. Lehet, hogy ennek tudható be, hogy vasárnap helyi idő szerint 8:40 körül kisebb csetepaté alakult ki a Dodgers stadionjának parkolójában.

A stadion (fotó: dailynews.com)
Miután vasárnap 44.005 néző előtt a Los Angeles Dodgers Van Slyke (1-1, 3 RBI, HR) és Loney (2-4, RBI, 1K) vezetésével legyűrték a tavalyi bajnokot, a St. Louis Cardinals gárdáját, a stadion parkolójában kisebb incidens történt.

Pontosan nem tudni, hogy mi robbantotta ki az esetet, de a szemtanúk beszámolói szerint előbb két sofőr keveredett szóváltásba, akik közül az egyik egy nő volt. Hamarosan az utóbbi férfi barátjai, utasai is beszálltak az előbb verbális, majd fizikai konfliktusba. A helyi biztonságiak azonban pillanatokon belül a helyszínen voltak és rendet teremtettek, de így is orvosi ellátásra szorult a férfi sofőr és az ő egyik női utasa.

A két autóvezetőt, ill. a női sofőr három utasát azonnal őrizetbe vette a rendőrség, majd később még négy másik férfit is letartóztattak.

Az új tulajok, balról a második Mr. Kasten (fotó: reuters.com)
A Dodgers közleményben kért elnézést a kellemetlenségekért és ítélte el az eseményeket. Stan Kasten, a klub elnöke pedig fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy továbbra is mindent megtesznek a biztonságos, családbarát környezet kialakításáért. 

Ilyenkor jó elgondolkodni, hogy vajon milyen kommünikét lenne kénytelen kiadni egy amerikai sajtós, mondjuk egy Fradi-Újpest-meccs után.