9/03/2012

A-Rod már hétfőn visszatérhet

Legalábbis a New York Yankees vezetősége nagyon bízik benne, hogy Alex Rodriguez, a remek 3. baseman ma délután (amerikai idő szerint természetesen) rendelkezésére fog állni a rekorderbajnoknak.

A sérülés pillanata (fotó: AP)
A New York-i alakulat menedzsere, Joe Girardi beszélt arról, hogy nagyon szeretné már látni a lineup-on A-Rod nevét a Tampa Bay Rays ellen. 

"Úgy vélem, ott lesz a kezdőcsapatban" - mondta Girardi vasárnap délután, azt követően, hogy a Yanks 8-3-ra kikapott a Baltimore Orioles ellen, ezzel kettőre csökkentve előnyét AL Eastben, pont az ellenfelével szemben. "Szükségünk van rá, és hasznát vennénk az ütésekkor" - tette hozzá a menedzser.

Rodriguez július 24-én törte el a bal kezét a Seattle Mariners elleni találkozón, aminek következtében megjárta a disabled list-et is. Sérülését úgy szenvedte el, hogy a Mariners pitchere, Felix Hernandez a 8. inningben eltalálta. 

Mióta A-Rod a DL-en volt, csapata egy 18-18-as sorozatot tudhat le. Mint azt tudjuk, az alapszakasz mostanában fordult célegyenesbe, így az eddigi szezonban .276-os, 15 HR és 44 RBI-t produkáló játékosra igencsak szüksége lesz a rekordbajnoknak. 

A klub szóvivője is megerősítette, hogy a 3. baseman már vasárnap az ún. tartalékokkal edzett Tampában. Így valószínűleg ma is ott lesz a pálya környékén.

(forrás: espn.go.com)