11/09/2012

A Lakers lapátra tette Mike Brownt

A nyár során az All-Star guard Steve Nasht, és a kiváló centert Dwight Howardot is soraiba csábító Los Angeles Lakers kiábrándító, dühítő 1-4-es rajtot vett. Mivel az egész csapatot nem lehet szélnek ereszteni, de valakinek el kellett vinnie a balhét, a vezetőség megtalálta a vétkest, Mike Brown főedző személyében.

Már nem kell dirigálnia Kobe-éknak (fotó: LA Times)
A Los Angeles Times értesülései szerint a még nem publikus hírt az edző családja szivárogtatta ki. Igaz a cikk frissített verziójában már meg is nevezik az ideiglenes helyettest: Bernie Bickerstaff, segédedző fog leülni a kispadra a ma esti Golden State Warriors elleni derbin.

Mike Brown kurtán-furcsán véget ért karrierje koránt sem volt zökkenőmentes. Tavaly lépett elő főedzővé, s már akkor számos szirénhang zengte, hogy hamarosan kitelik az ideje LA-ben. Rengeteg pletyka keringett, hogy megromlott a viszonya Kobe Bryanttel, hogy el akarja trade-elni Pau Gasolt, stb. S az sem tett jót neki, hogy csapatát a playoff második körében elmeszelte az OKC. 

A durván 1.05 éve alatt Brown 42-29-es mutatót kalapolt össze. Ennyivel kénytelen elhagynia a Lakers mostanában nem túl kényelmes kispadját. 

A klub már is megkezdte a lehetséges utódok feltérképezését. Az LA Times természetesen be is dobott néhány nevet: Mike D'Antoni, Jerry Sloan, Nate McMillan és Phil Jacksonét. Gyanítjuk a legtöbb Lakers-fan ez utóbbinak örülne a legjobban.  

(forrás: Los Angeles Times)