11/10/2012

Doppingolás a Patriotsnál

A New England Patriots running backje, Brandon Bolden 4 hetes eltiltást kapott az NFL-től. A pénteki hivatalos közlemény  szerint a játékos megsértette a liga előírásait. Méghozzá azzal, hogy meg nem engedett teljesítménynövelőkkel élt.

A 22 éves Bolden annak ellenére, hogy a szép múlttal bíró Ole Miss Rebels minden idők negyedik legtöbbet futó játékosa (2604 yard) volt, ill. és futó- (27), és totál TD-t (33) tekintve is második a sorban, mégsem került az idei draftra. 

Boldent most egy darabig csak civilben láthatjuk (fotó: patriots.com)
Mindezek ellenére sikerült beküzdenie magát a Pats 53 fős roster-ére. Elsősorban a nyári edzőtáborban nyújtott lenyűgöző teljesítménye révén. Az edzői stáb leginkább backup RB-ként és special team-tagként tekintett rá. S, hogy Bill Belichickék nem hoztak rossz döntést, azt az is bizonyítja, hogy 6 meccsén 43 hordásából 234 yardot és 2 TD-t termelt össze.

A 6. játékhéten a Seattle Seahawks ellen elveszített meccs óta inaktív volt a fiatalember, mert ott térdsérülést szedett össze. Immár pedig csak a 14. héten, a Houston Texans elleni MNF-on láthatjuk újra rácson.      

A liga nem nevezte meg pontosan, hogy Bolden mit használt, de az tény, hogy hasonló okokból legutóbb 2010 decemberében tanácsoltak el Pats-játékost, Brandon Spikes személyében.

(forrás: espn.go.com)