1/01/2013

Hülyeség volt elküldeni Smitht?

A roppant sokoldalú, a Chicago Bearshez ezer szállal kötődő Mike Ditka - a rá oly jellemző - keresetlen szavakkal kommentálta utódjának, Lovie Smithnek a menesztését.

Az 1939-es születésű Hall of Famer tight end, vezetőedző és jelenleg  szakkommentátor az ESPN egyik chicagói műsorában fejtette ki véleményét arról, hogy hétfőn a Bears 10-6-os alapszakasza ellenére útilaput kötöttek Smith lábára. 

Kijelentette, hogy utódját jó edzőnek tartja, aki ismét pozitív mérleget produkált. Az igaz, hogy a 7-1-es kezdés a végére kissé döcögősé vált. Azonban a szezonfinisre kissé neuralgikus offense-t kisegítette az egész szezonban megfelelően teljesítő defense. Azaz csapatként működtek.

Vagyis nem biztos, hogy jó ennek éléről levenni a kapitányt. Pontosabban Ditka úgy fogalmazott, hogy szimpla hülyeségnek nevezte a dolgot!

Ditka (balra) mindig egyszerűen fogalmazott, Smith meg kereshet új munkát

Azonban az is érthető, hogy a klub élén regnáló Halas-McCaskey család 9 év ide, 9 év oda, a 84-66-os mérleget is félretéve változást akarnak. Elsősorban Playoff-ot, és ott is győzelmeket. Ebben pedig 2007 februárban elbukott Super Bowl óta nemigazán volt részük, hisz mindösszesen egyszer értek oda, s akkor is csak egy győzelmet arattak (2011-ben a Seattle Seahawks ellen 35-24-re az NFC Divisional-ben).

Amúgy az ESPN másik analitikusa, John Clayton a SportCenterben azt jósolta, hogy Smith nem marad sokáig munka nélkül, hisz a következő szezont már a Chiefsnél, KC-ben kezdi meg.

(forrás: usatoday.com; fotó: mandatory.com)