1/20/2013

Megvan ki áll a Te'o-botrány mögött

Az ismert botrányhonlapnak, a TMZ-nek sikerült lencsevégre kapnia Ronaiah Tuiasosopot, aki állítólag az elmúlt napokban a sajtónak hálás témául szolgáló Manti Te'o-féle skandalum mögött áll. Igaz, a képről nem igazán lehet felismerni.

Ronaiah Tuiasosopo. Nem könnyű megjegyezni ezt a nevet. Pedig megbarátkozhatunk vele. Ugyanis ez a neve annak a férfinak, aki állítólag az egész, a Notre Dame sztárját, Manti Te'o-t és "barátnőjét" érintő  hoax/médiahack mögött állt.
Kekua, avagy Tuiasosopo (fotó: TMZ)

Az úriember érthetően nem kívánt válaszolni a kérdésekre, és arcát is elfedte, amikor a TMZ kaliforniai otthona előtt megpróbálta szóra bírni. Pedig kommentálhatta volna Te'o állításait.

Ugyanis a kiváló képességekkel megáldott LB tegnap előtt az ESPN-nek nyilatkozva gyakorlatilag minden felelősséget egykori ismerősére, Ronaiah-ra hárított. Azt állítova, hogy ő volt az, aki kitalálta Lennay Kekua személyét, s a bolondját járatta vele.

A botrányról - amin napok óta rugózik a tengerentúli sajtó - annyit kell tudni, hogy tavaly szeptember 12-én a nagyreményűségű Te'o hat óra alatt elveszítette nagymamáját és barátnőjét is. Azt a bizonyos Lennayt, akiről a napokban derült ki, hogy nem is létezik! Anno - érthető okokból mindenki el volt ájulva ettől a szívszaggató sztoritól. Akit részletesebben érdekel ez az egész, az itt olvashat róla angolul.

Azt, már csak mi kérdezzük meg, hogy az mennyire életszerű manapság, hogy valaki egy olyan érzelmi, szerelmi - mondhatjuk nyugodtan, plátói - (táv)kapcsolatba keveredik a 21. században, hogy szíve választottját mindösszesen a twitteren ismeri. Főleg úgy, hogy ő maga egy bálványozott atléta.
Kekua és Te'o (fotó: sandrarose.com)

Annyi tény, hogy Te'o minimum egyszer hazudott a történetben, hiába is állítja, hogy maga csak áldozat. Ugyanis - elmondása szerint december vége óta - maga is tudott az állítólagos átverésről, ennek ellenére még a National Champ környéki felhajtásban telesírta a lapokat szívfájdalmával. 

Nehezen hihető, és eléggé sántító a történet.

Már csak az van hátra, hogy eldöntsük, utóbbi napok sportemberi megnyilatkozásai közül melyik a zavarba ejtőbb. Lance Armstrong vívódása Oprah Winfrey kamerái előtt, vagy Manti Te'o mentegetőzése és bocsánatkérése? Utóbbi még a kamerákkal sem mert szembenézni.

Holott örökké nem bujdoshat. Legkésőbb február 20-án az NFL Combine-on találkozhatunk vele. Találkozni fogunk vele?