1/21/2013

Feltámad a SuperSonics?

Elképzelhető, hogy Seattle-ben 2008 után hamarosan ismét a palánkok alatt fog pattogni a labda. Állítólagos források szerint több mint félmilliárd dolláros ajánlattal álltak elő helyi üzletemberek, hogy a Sacramento Kings franchise-jának többségét megszerezzék. Úgy tűnik, ebben az esetben a pénz nem számít.   

Az AP forrásai szerint a Maloof család vasárnap este belegyezett, hogy eladja a Sacramento Kingset egy Chris Hansen vezette, rajta kívül két nevezetes emberből álló seattle-i befektetői csoportnak.

A hírügynökségnek a meg nem nevezett hírforrások arról is beszámoltak, hogy az üzlet megkötéséhez, s ezzel nyilvánosságra kerüléséhez már csak az NBA Igazgatótanácsának az áldására van szükség. 

Lassan felfrissíthetjük emlékeinket? (findlogo.net)
Bizonyos anyagi részletek is kiszivárogtak. Ezek szerint a franchise Maloofék birtokában lévő 65%-a 525 millió $-t is megér a Hansen-féle brigádnak, akik azt is tervezik, hogy egyúttal visszaállítják a SuperSonics nevet is. Ugyanakkor arról is értesülése van az Associated Pressnek, hogy a befektetők tervezik a franchise további részeinek a felvásárlását is.

Az tény, hogy március 1-jéig úgymond szabad a vásár, hisz' addig a a Maloof család szabadon fogadhatja az ajánlatokat. (A források szerint Hansenék annyira komolyan gondolják a vásárlást, hogy 30 milla $-t még ún. vissza nem térítendő letétként is az asztalra helyeztek!) Ugyanis ez a határideje a következő szezonbeli nevezésnek.

A helyzetet bonyolítja, hogy múlt héten megszólalt a kaliforniai város polgármestere, Kevin Johnson is, hogy ellenajánlattal fognak élni, hogy a Kings-et a városban tartsák. Arra hivatkozott, Sacramento már bebizonyította, hogy egy erős NBA-piac. 

Állítólag a befektetők előbb a Thundert kívánták visszacsábítani, de érthető okokból OKC-ben még ennél is durvább, magasabb falakba ütköztek. Ezután fordultak a Kings irányába. Ismert, a gyengébb ellenállás mindig vonzóbb.

A szándékuk komolyságát jelzi, hogy a Washington állambeli városban igen komolyan veszik a készülődést. Már tavaly ősszel megállapodást kötöttek a helyi vezetéssel, hogy a város major sportlétesítményei (CenturyLink Field és a Safeco Field) mellett 490 millió $-ból felhúznak egy újabb sportarénát is. Itt NHL mellett NBA-meccseket rendeznének rendszeresen.
 
Egy valamiben biztosak lehetünk, a saga folytatódni fog. A kaliforniaiak igyekeznek majd helyben tartani a franchise-t, míg a washingtoniak pedig a költözést kierőszakolni. Ha őszinték akarunk lenni, az utóbbira inkább tennénk a voksunkat.

Alább az ESPN videója látható:
                  


(forrás: AP)