1/21/2013

A Duke ismét a No. 1

A Duke Blue Devils az AP egyetemi kosárbajnoksági rangsorának az élére ugrott. A hét nagy vesztesei pedig a Louisville Cardinals és az Indiana Hoosiers, akik egyaránt nagy-nagy hátraarcot vettek. Igaz ennek ellenére még a Top 10 tagjai.

Az Associated Press 5. heti rangsorának az élén újra a Blue Devils áll. Azután, hogy egy héttel ezelőtt az North Carolina Wolfpacktől elszenvedett meglepőnek nevezhető vereség okán kénytelenek voltak elbúcsúzni e rangtól. 

A többiek megint csak a hátukat nézik (fotó: Getty Images)

Azonban csak rövid ideig tartott a 3. hely megőrzése, hisz a szerencsének (Cardinals és a Hoosiers meglepő botlásainak) is köszönhetően ismét az élre álltak. Igaz az is tény, hogy a 65 médiát felölelő szavazók közül 39 első helyezett-szavazatot zsebeltek be. 

A maradék szavazatok úgy oszlottak el, hogy az ötödikről a második pozícióba ugró Michigan Wolverines 11, a Kansas Jayhawks (aki jelen pillanatban a 3.) 7, a múlt heti éllovast elpáholó Syracuse Orange (#4 a héten) 8, ill. a vezetőpozíciót elbukó Cardinals (No. 5.) pedig így is kapott 3 első helyezett-szavazatot.

A Top 10 pedig úgy néz még ki, hogy az előbb soroltakat követi az Arizona Wildcats, Hoosiers, Florida Gators, Butler Bulldogs és Gonzaga Bulldogs ötös. Az előkelő társaságnak - minimum egy hétre - búcsút intett a San Diego State Aztecs, az Illinois Fighting Illini, a UCLA Bruins és a Marquette Golden Eagles. Helyükre pedig bemasírozott a Wichita State Shockers, a Cincinnati Bearcats, az Ole Miss Rebels és a Miami Hurricanes. 

A Top 25 részletes listáját itt kedvedre nézegetheted.