1/21/2013

Erős nézettséggel nyitott az NHL

Azt már tudjuk, hogy Pennsylvaniában szombat délután igen sokan néztek hokit. De országosan is elég combos adatokat hoztak az NHL-meccsek. Bebizonyosodott, ha kiéheznek az emberek, akkor rendesen kajolják a cuccot. Fogjuk úgy fel, hogy ez volt a lockout egyetlen pozitívuma.

Az nhl.com lelkendezve tette közzé a különböző tévétársaságok adatait. Mondjuk, van is mire büszkének lenni. Úgy tűnik, hogy a kényszerpihenő miatt igencsak kiéhezett szurkerek valósággal rávetették magukat a meccsekre.

Meggyőző adatokat hozott (yahoo.com)
Az NBC vasárnap tette közzé nézettségi mutatóit, ahol a regionális szolgáltatók a szombat délutáni/éjszakai műsorsávban hozták az igen combosnak számító 2.0-ás nézettséget. De sok TV-show lemenne hídba ilyen számokért! Csak, hogy tisztában legyünk, a már hagyományosnak tekinthető Winter Classic-ok szoktak ilyen adatokkal bírni.

Azt, mondjuk előre sejtettük, hogy a pennsylvaniai rivalizálás (Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins) lesz a legnépszerűbb, de az NBC adatai valóban mellbevágóak: Phillyben 7.8-as, 'Burghben pedig 19.4-es (!) mutatót hoztak! Látszik, hogy a másik helyi franchise, a Steelers már hetek óta téli álmát alussza.

Azt csak halkan esszük hozzá, hogy szombaton mi is leültünk megnézni ezt a derbit, de hamar feladtuk. Ugyanis számunkra érthetetlen módon a Flyers - Pens derbi helyett a Los Angeles Kings tagjainak ünneplését közvetítették. Miután elkezdték a Chicago Blackhawks elleni meccset is tolni, na, akkor feladtuk. Inkább visszakúsztunk az NCAA-kosárhoz.

Ha esetleg valakit érdekel, itt a Flyers - Pens meccs összefoglalója:



(forrás: nhl.com)