1/22/2013

Nagyot kaszálhat Kelly az Eaglesnél

Napvilágra került, hogy eléggé búsás fizetségben fog részesülni a Philadelphia Eagles múlt szerdán kinevezett vezetőedzője, Chip Kelly. Az öt évre szóló, 32 és fél millió $-os megállapodás az újonc HC-t egyből a liga egyik legjobban megfizetett edzőjévé teszi.

Az ESPN-hez eljutott hírek szerint az évenkénti 6.5 milliós ajánlat döntő tényező volt abban, hogy Kelly odahagyta az Oregon Ducks vezetőedzői posztját. Igaz a történet - állítólag - nem volt ennyire egyszerű.

A források szerint kisebb szappanopera zajlott január elején a háttérben. Ugyanis Kelly lenyűgöző számai (négy évad során 46-7-es mutató, és BCS-bowl magáért beszél) több klubnál is felkeltette az érdeklődést. Méghozzá annyira, hogy  - nem győzzük hangsúlyozni, állítólag - január 4-én már csak az aláírása hiányzott a Cleveland Browns-nál, amikor másnap látogatást tett Phillyben, ahol maratoni, 9 órás interjún vett részt.

A visszautasíthatatlan ajánlat után (fotó: oregonlive.com)

A sztori ezután vett érdekes fordulatot. Tudniillik Kelly ezek után úgy döntött, hogy marad a popóján Eugene-ben, Oregonban. Feltehetőleg azért, mert mindkét oldalon ismerősök és barátok álltak, ami megnehezítette döntését.

S, ekkor érkezhetett ez az ún. visszautasíthatatlan ajánlat a 32.5 millió $-ról, ami lényegesen megkönnyíthette e dilemma feloldozását. Az ESPN szakértője szerint egyértelmű, hogy ez volt döntő, kulcsfaktor az ügyben.