1/22/2013

A Kings elvesztette egyik kulcsjátékosát

Nem várt fordulatok csipkézik az NHL-bajnok idei rajtját. Előbb, szombaton ország-világ előtt könnyed vereséget szenvedtek a Chicago Blackhawks ellen. Majd hétfőn este újabb veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni. Holott jégre se léptek. Matt Greene számára már véget is ért a szezon.

A 29 éves, 105 kg-os, 191 cm-es védő az Edmonton Oilers és a Los Angeles Kings színeiben 462 meccsen szerepelt, ahol eddig 11 gólt, 52 asszisztot és 531 percnyi büntetést szorgoskodott össze. Ez a számsor idén már nem fog bővülni.

Történt ugyanis, hogy Greene a szombati Blackhawks elleni, Staples Centerben lezajlott ünnepi felvezetést követő meccsen súlyos hátsérülést szenvedett el. Mivel állapota nem javult, még hétfő éjszaka változtattak a csapat rosterén: A 24 éves, az  American Hockey League-ben szereplő Manchester Monarchs védőjét, Andrew Bodnarchukot tették Greene helyére.

Ahogy az kell, mindig odatette magát Greene (fotó: fromthepoint.com)

Az nhl.com nem tér ki arra, hogy előreláthatólag mennyi időt kell kihagynia a Kings bajnoki gyűrűvel bíró védőjének.

Viszont keleti parti idő szerint kedd este Denverben az kiderülhet, hogy mennyire sebezhető a bajnok védelme, az egyik kulcsfigurája elvesztése után. Ugyanis a Kings a Pepsi Center jegén a Colorado Avalanchénak veselkedik neki.