5/15/2014

A kis torkos bajnok

Április végén a tavalyi Heisman Trophy-győztes, amúgy nemzeti bajnok Florida State quarterbackje, Jameis Winston besétált Tallahasee-i helyi szupermarket-hálózatának, a Publixnak az egyik üzletébe, kecsesen leemelt a pultról egy 32.72 $ (~7250 HuF) értékű tengergyümölcsei csomagot, majd ugyanezen éteri mozgással kiszambázott az utcára. Hogy, ez miért érdekes? Mert menetközben elfelejtette útba ejteni egyetlen pénztárt is.

A net természetesen azonnal lecsapott az esetre, és erre most rátett egy lapáttal a Leon megyei seriff hivatala, hisz az közzétette egy biztonsági felvételt, amint látható, ahogy a nagyreményű, a pályákon kiválóan látó qb/outfilder/back up pitcher vakon kisétált a finomságokkal.
Merre van a pénztár? (fotó: usatoday.com)


Mindenki csupa jóindulattal volt, az amúgy már korábban nemi erőszakkal is megvádolt fiatalember iránt: A bolt alkalmazottja csak az esemény után, jóval később szólt a vezetőjének, hogy a Seminoles kiválósága fizetés nélkül távozott - arra hivatkozott a kolléga, hogy úgy gondolta, csak a parkolóba ment ki, Winston a tárcájáért. A helyi seriff is nem győzte hangsúlyozni, hogy végig együttműködő volt a sportoló, sőt maga volt a legjobban meglepve, amikor az ajtaján kopogtatott a helyi sün.

A fociidény végével az NCAA baseball bajnokságában foglalatoskodó Winstont - az ilyen esetekben szokványos - 20 órás közösségi munkára ítélték. Aminek letudásáig, azonban Mike Martin, az edző, nem számít a szolgálataira a jelenleg negyediknek rangsorolt csapatában.  

(forrás: usatoday.com, cnn.com)