1/11/2015

Ryan a korábbi riválisnál, a Billsnél folytatja.

Az NFC East idei szezonját pozitív mérleggel záró, második helyezést elérő Buffalo Bills (9-7) szerződtette, a New York Jetsszel 4-12-es imponáló mérleget felmutató, Rex "az idén Super Bowlban szerepelünk" Ryant. Logikus választásnak tűnik.

Az ESPN értesülése szerint Ryan 5 évre fog elszerződni New York állam északi részébe, ahol évenként 5,5 M $-t tehet zsebre. Ryan állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytatott az Atlanta Falcons-szal is, amikor jött a megkeresés északról, hogymint Doug Marrone az óév utolsó napján bemondta az unalmast, ezért arrafelé is felszabadult egy kispad. Annyira meg ismerjük SexyRexyt, hogy nem egy konfliktuskerülő alkat, ergo kapóra jöhetett neki az ajánlat, hogy így tegyen legalább évi két alkalma NYC zöldebbik felének keresztbe.

Az ESPN-nél ugyancsak tudni vélik, hogy a stáb tagja lesz a San Fransisco 49ers offensive coordinatora, Greg Roman, akivel Ryan még Baltimore-ban dolgozott együtt, a Ravens kötelékei között. A klubnál úgy vélik, hogy a védelmet továbbra is Jim Schwartznak kellene irányítania, de itt mutatkozik némi disszonancia, ugyanis Ryan a 3-4-es, míg Schwartz a 4-3-as szisztémát preferálja. Majd meglátjuk!

A helyedre? Ki? Én?! Ne viccelj! (fotó: AP)
Mindenesetre Ryan nem dőlhet nyugodtan hátra, hisz Wade Phillips 2000-es kirugdalása óta ő lesz a hetedik HC az alakulatnál. S a fent emlegetett Marrone mindazok után vette a kalapját, hogy az elmúlt évtizedben először produkáltak ilyen mérleget. Igaz ez sem lehetett elég Ralph C. Wilson Jr. tulajnak, aki meg azt fájlalhatta, hogy ez már a 15. olyan szezon volt, amelyben a playoffot nélkülük rendezik meg.

Ryan számára nem csak azért lesz ismerős a szitu, mert az elmúlt hat szezonban egy csoportellenfél élén állt, hanem mert a Billsnél hasonló QB-szappanopera zajlott, mint a Jetsnél: a másodéves EJ Manuel idén már túlnyomórészt kispadozott, és a korábban a visszavonulását tervezgető Kyle Orton végre megemberelte magát. Míg a Gang Green-nél az örök reménység, de inkább primadonnáskodó Geno Smith nem tudta maga mögött tartani az egykor szebb napokat is látó Michael Vicket.

A végére még egy érdekesség: A legutóbbi csoporton belüli vezetőedzői keringőben is érintett volt a Jets. Ugyanis Bill Parcells 1993-96 között a New England Patriots csapatának az élén állt, majd átette a székhelyét NYC-be. És nem is muzsikált ott rosszul: első évében 9-7-es, másodikban 12-4-es évadot produkált (AFC Championship Game-t bukták el a Denver Broncos-zal szemben), és az utolsó szezonjában is összehozott egy 8-8-as évadot. 

(forrás: espn)