7/19/2018

Kik lesznek ott az MLB-rájátszásban

Kihasználva, hogy az MLB szusszant egy kicsit az All-Star break alatt, így ráfordulva az alapszakasz finisére, a megbízható AccuScore (AS) megjósolta a rájátszásrésztvevőket. Eszerint a pillanatnyilag nyerő pozícióban lévők között egyedül a Phillynek akad félnivalója.

Abban nagy egyetértés volt már a szezon előtt, hogy az American League-ből a Red Sox, az Astros, a Yankees és az Indians is ott lesz a rájátszásban (az AS szerint erre 100, 99.58, 99.2 és 90.56% az esélyük). Ezzel el is árultuk, hogy Bostonban, Houstonban és Clevelandban fognak divíziót nyerni a jelenleg is vezető csapatok. Azt azért meg kell említeni, hogy az AS meglátása szerint a 4.5-ös hátrány ellenére, mindösszesen 13.29% esélye van megnyerni a Yankeesnek az AL Eastet. Holott 67 meccsük még hátravan! Merész kijelentés.
Az AS számait elnézve tiszta sor, hogy a Seattle Mariners fog becsúszni még az egyik árva wild-card helyre (79.32%). Az Oakland Athletics és a Minnesota Twins (15.64 és 10.25%) pedig nagyjából csak abban bízhat, hogy erős formahanyatlás köszönt be a pihi után Washington államban.
Ez itt tiszta.
Még akár ez is összejöhet (fotó: USA Today)

Na, ez nem mondható el teljesen a National League-ről. Az AS szezonszimulációja szerint ugyanis a Cubs, a Dodgers és a Nationals nyeri a divízióját, 99.13., 89.14 és 78.12%-kal. Ami az első két esetben még hagyján. Azonban Washington jelenleg a harmadik az NL East-ben 5.5-tel lemaradva Phillies-től és 4-gyel a Braves-től! Ennek ellenére az AS szerint az Atlantának 57.59, míg a jelenleg vezető Philadelphiának csak 26.52%-nyi esélye van megcsinálni a playoff-ot. Jó, jó ez a Nationals, de erre azért nagytételben nem mernék fogadni.
Az NL Centralban is változás lesz az AS szerint, hisz a Cardinalsnak nagyobb esélye van bejutni a rájátszásba, mint a Brewersnek (34.92 és 22.64%), holott jelenleg az utóbbi csak 2.5-tel van lemaradva a Cubstól, míg St. Louis 7.5-tel.
A legnagyobb káosz azonban az NL Westben várható, ahol jelen állás szerint négy csapat is lőtávolon belül van: Dodgers, Diamondbacks, Rockies és a Giants. Az AS véleménye szerint az Arizonának 47.21%, a Frisconak 25.59%, míg a Coloradonak mindösszesen 10.34% az esélye, hogy összejöjjön egy WC-hely.
Vagyis október elején egy jó kis Braves-Diamondbacks NL-meccs néz ki nekünk.
Majd meglátjuk, hogy mennyire sikerült megjósolni a rájátszás résztvevőit.   
   
(forrás: sportingnews.com)