10/13/2018

Red Sox - Dodgers WS lesz?

A megbízható, sportfogadással foglalkozó SportsLine szerint nagy az esélye, hogy idén keleti és nyugati parti rivalizációt lássunk az MLB nagydöntőjében, a World Series-ben.

A 10ezerszer lemodellezett SportsLine Projection Model alapján már össze is állt az idei menetrend a WS-re. Ugyanis szerintük a Los Angeles Dodgersnek 65%-ban meglesz az NLCS (a Milwakee Brewersnek mindössze 35%-ot adtak), míg az ALCS-t pedig a Boston Red Sox húzza be, 56,5%-kal. A valóban lenyűgöző, lehengerlő alapszakasz után (108 győzelem az 108 W) a szakértők többsége mégis a regnáló bajnokot, a Houston Astrost tartja favoritnak. A SportLine viszont csak 43,5%-ra taksálja őket.

A baseballban érintetlen CBS nem is állta meg, hogy ne hívja fel a figyelmet arra, hogy e vágyott (?) Dodgers-Red Sox WS-zel az érintett TV-csatornák tulajdonosai látatlanban is kiegyeznének. Igaz, ezzel szemben simán összejöhet egy kisebb piacot megmozgató Brewers-Astros döntő is. Mi azonban nem méltatlankodnánk egy visszavágó, vagyis egy Astros-Dodgers esetén sem.

Csak érdekességként említjük meg, hogy a SportLine szerint WS-re szintén a Dodgers a legesélyesebb (34,4%-kal), alig lemaradva következik a Red Sox a maga 31,5%-val. A címvédésre szerintük - már ha bejut az Astros - 22,6% esély van. Míg az MVP-gyanús Christian Yelich által vezérelt Brewersnek csak 11,5%-ot adtak. Az underdog tipikus esete. Ez nagyon motiváló tud lenni. Lásd a tavalyi Eagles-t az NFL-ben.

Majd meglátjuk. Október 23-án már kicsivel okosabbak leszünk. A hónap végén meg már mindent tudni fogunk. És készülhetünk a parádéra.