11/09/2018

Már bánja a Sens-játékosok videójának kiszivárogtatását

Úgy néz ki, hogy komolyan megbánta tettét James Sparklin. Hogy ki ő? Egy Toyota Sienna tulajdonosa az arizonai Phoenix-ből. Mit tett? Október 29-én fedélzeti kamerájával rögzítette hét Ottawa Senators játékos meredek párbeszédét.

Először is, itt a videó:
 

Mogyoróhéjban összefoglalva:
A csapat egyik legjobb játékosa, Matt Duchene és társai komolyan savazták a csapatuk taktikáját, játékstílusát, sőt még az edzői kar egyik tagját is. Amint napvilágra került e videó, lett is nagy patália: a játékosok nyilvánosan bocsánatkérésre kényszerültek, nem nyilvánosan meg nyilvánvalóan ezerrel megy a bokáztatás. És afelől is nyugodtak lehetünk, hogy lesznek még ennek komolyabb, súlyos dollárkötegekben mérhető következményei.  

Azonban térjünk vissza a privát szférát hírből sem ismerő arizonai úriemberre. James Sparklin immár azzal takarózik, hogy nem volt "megfelelő lelkiállapotban" - jelentsen is ez bármit -, amikor az első részleteket feltolta a YouTube-ra. Sőt azzal is előállt, hogy ekkor, mármint a feltöltéskor, és nem a vezetés közben, be volt tépve. 

Állítása szerint e cselekedetével nem az volt a szándéka, hogy pénzt, vagy hírnevet szerezzen. Pedig az utóbbi összejött. Az Uber a szolgáltatási feltételek megszegése miatt kivágta, s, hogy immár a neve is nyilvánosságra került, aggódik, hogy nem csak a saját, de még a gyermekei életét is sikerült tönkre vágnia.

Mekkora megvilágosodás! Tesó, lehet, hogy hamarabb kellett volna gondolkodni. És legalább akkor, amikor a mélyen tisztelt utasok elkezdték mondókáikat, kikapcsolni a kamerát, vagy ha ez elmaradt, esetleg utána megnyomni a delete gombot. S abban az esetben fogalmunk sem lenne arról, hogy ki is az a Mr. Sparklin Phoenixből.   

(forrás: ottawacitizen.com)