12/29/2018

Jon Bon Jovi a Notre Dame-nek szurkol

Eljött az év vége, ezzel együtt a College Football Playoff. Ennek első felvonásán a Cotton Bowl keretei között, az arlingtoni csodaszép AT&T Stadium gyepén a 3. kiemelt Notre Dame Fighting Irish a második Clemson Tigers-szel csap össze.

Hagyományosan roppant népszerű egyetemi football 2014-ben szintet lépett, amikor ki lett találva, hogy a négy legjobbnak titulált csapat egy rájátszásos rendszerben essen egymásnak, és így verekedjék be magukat a végső, National Championship Game-be. Az így bevezetett elődöntők révén extrabevételre és -figyelemre, hypre, stb. tettek szert az NCAA öltönyös urai és azok pénztárnokai. Igaz, mi sem panaszkodhatunk: ki tiltakozna a mai felhozatal, vagy akármelyik korábbi párosításra. Gyakorlatilag mind hibátlan meccsek voltak. 

Természetesen az elmúlt napokban, órákban a közösségi médiában egyik kiemelt téma volt - lassan nem csak az Államokban - a Playoff. Az érintett rajongók nem győzték egymást oltani, illetve hőseiket támogatásukról biztosítani. Ez utóbbinak egyik legegyedibb megoldását választotta John Francis Bongiovi, Jr. ismertebb nevén Jon Bon Jovi is.

A hazai közutakon ismert matricázást gondolta kicsit tovább. 

A közismerten amerikai football rajongó énekesnek erre olyan oka van, amit még a legelmebetegebb dél-karolinai fanoknak is el kell tudni fogadni. Ugyanis a Fighting Irish DB-alakulatának egyik tagját úgy hívják, hogy Jesse Bongiovi. Vagyis a 23 esztendős cornerback JBJ gyermeke.

Innentől kezdve minden világos.